Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman o rektorovi: Urazil hlavu státu! Je to celé nešťastné, říká Hašek

Ten zbořil bábovičku mně, já jemu zbořim taky jednu. Asi takhle vypadá "boj" mezi prezidentem a rektory, které odmítl pozvat na Hrad.
Ten zbořil bábovičku mně, já jemu zbořim taky jednu. Asi takhle vypadá "boj" mezi prezidentem a rektory, které odmítl pozvat na Hrad.  (Autor: Blesk - Ondřej Požár, Martin Hurda)
Autor: op, sch - 
25. října 2013
18:09

Vynucování moci v podobě nepozvání rektorů na Hrad Milošem Zemanem má další pokračování. Řekl, že rektor brněnské Masarykovy univerzity nedovolil prezidentovi přednášet na jejich půdě, se dopustil urážky hlavy státu. A na to má dost zdravý názor jihomoravský hejtman Michal Hašek, který celou věc označil za nešťastnou.

Prezident Miloš Zeman se postaral o další dusno. Jednou to bylo kvůli sporu o jmenování akademika Martina Putny profesorem, nyní je to kvůli nepozvání rektora Beka na Hrad k příležitosti pondělní oslavy státního svátku. Podle Zemana jde o urážku hlavy státu!

Beka Zeman nepozval, protože sám rektor Masarykovy univerzity v Brně prezidenta odmítl, když chtěl v Brně vystoupit. A stejně dopadl, právě kvůli profesorskému sporu, rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer. "Jestliže nejdříve někdo odmítne jedno pozvání, je zcela jasné, že není pozván podruhé," uvedl Zeman.

Nesouhlasí rektoři, ani politici

Na absenci pozvánky pro Beka i Grubhoffera reagovali i další rektoři, kteří odmítli dorazit na Hrad. Se Zemanem a jeho mocenským jednáním nesouhlasí ani řada politiků.

Například jihomoravský hejtman Michal Hašek ektorský bojkot předávání státních medailí označil za nešťastnou věc. „Doufám, že do budoucna budou rektoři normálně pozváni na oslavu státního svátku,“ dodal Hašek.

Hašek si odvolil

Hašek přišel pěšky a dobře naladěný, spekuluje se o něm jako o budoucím premiérovi, pokud získá víc preferenčních hlasů než jeho rival Bohuslav Sobotka. Hned po volbách by si chtěl aspoň na chvíli odpočinout.

Video Jihomoravský hejtman Michal Hašek označil celou záležitost s rektory a prezidentem za neťastnou - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Samo ( 10. listopadu 2018 21:45 )

To co píšete nijak neodporuje pravdě, Zemana skutečně volila většinou lůza a on sám to tvrdil v jednom svém vystoupení v televizi. A Kchárla volila elita, což je také pravda. A protože v tomto národě jsou na jednoho intelektuála 3-4 blbci, tak volby dopadly tak jak dopadly.

Samo ( 10. listopadu 2018 21:38 )

Není to tak docela pravda co tady píšete. Kdyby to byla pravda, pak by většina národa nevolila hnutí ANO, kde je to samý bývalý komunista a to samé platí i o ČSSD. A o KSČM a SPD ani nemluvím. To jsou ti největší podvraťáci, kteří vlastně Babišovu menšinovou vládu drží u moci. Zadarmo to není, dostali místa v různých komisích Sněmovny, přestože si to nezaslouží ani zastoupením ve Sněmovně. Zaslouží si to jenom tím, že Babišovi odhlasují každou volovinu nebo levárnu.

pepazdp ( 26. října 2013 21:06 )

Jakou politiku??? Rektor naopak před politikou správně chránil neutrální akademickou půdu

pepazdp ( 26. října 2013 21:04 )

pepazdp ( 26. října 2013 21:04 )

Jak má asi rektor ctít toho kdo po něm požaduje aby se zpronevěřil svejm povinnostem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa