Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Černá stránka pátečního volebního dne: Zemřela volička a zkolabovala komisařka

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
25. října 2013
19:44

Jednaosmdesátiletá volička dnes zemřela v kulturním domě ve Frýdku-Místku. Žena upadla do bezvědomí krátce poté, co odvolila. Přes snahu lékařů se ji nepodařilo zachránit. Jen několik minut po otevření volebních místností zkolabovala sedmašedesátiletá volební komisařka v Opavě, volby v okrsku 42 musely být na 40 minut přerušeny.

Mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že k starší voliče záchranáři vyjížděli krátce po 14:30. "Žena nejevila žádné známky života. Všechny její životní funkce selhaly. Záchranáři zahájili kardiopulmonální resuscitaci za použití přístrojové techniky a léků. Jejich snaha však nevedla k úspěchu a lékařka musela u ženy konstatovat smrt," uvedl Humpl.

Podle informací ČTK žena stihla odvolit. Mluvčí policie Vlastimil Starzyk uvedl, že ženu svědci nalezli poblíž schodů. "Dosud nebylo zjištěno cizí zavinění, policie se případem zabývá," uvedl Starzyk.

Členka volební komise v Opavě dnes zkolabovala ve volební místnosti v Základní škole Edvarda Beneše jen krátce po jejím otevření. Ke komisařce byla přivolaná rychlá záchranná služba. "Na základě toho bylo nutné přerušit volby. Ze zákona můžeme volby přerušit pouze na jednu hodinu," řekla ČTK mluvčí magistrátu.

Podle Humpla pacientce selhaly základní životní funkce a první pomoc ji do příjezdu záchranné služby poskytovali svědci události. "Posádky zahájily rozšířenou resuscitaci, včetně použití defibrilačních výbojů a přibližně po čtvrt hodině se jim podařilo obnovit činnost srdce. Stav pacientky však zůstával velmi vážný a po dalším nezbytném zajištění byla transportována na kardiocentrum Fakultní nemocnice v Ostravě," řekl Humpl.

jity ( 26. října 2013 13:32 )

Jste ubozí s těma vašima kecama. Paní zemřela a to podle vás k popukání, ubožáci. Dejte paní pokoj a nechte ji v klidu spát.

japos22 ( 26. října 2013 10:01 )

Nejsi schopný přečíst ani titulek

japos22 ( 26. října 2013 09:57 )

lennne ( 26. října 2013 09:42 )

Odvolila...taklze to babi stihla.

karelhlavaty ( 25. října 2013 21:27 )

Pokud ta seniorka měla v obálce připravenej lístek KSČM nebo ČSSD, tak doufám, že zkolabovala předtím, než ho stihla vhodit do urny. Jinak čest její památce. K urně jdeš, v urně skončíš...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa