Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Předseda žatecké ČSSD se zastřelil: Těsně před volbami!

Pavol Balaška se zastřelil těsně před volbami
Pavol Balaška se zastřelil těsně před volbami  (Autor: Foto Facebook)
Autor: uá - 
25. října 2013
16:20

Kulku si prohnal hlavou předseda místní organizace ČSSD v Žatci Pavol Balažka (†59). Ačkoli s politikou jeho zoufalý čin zřejmě nesouvisí, načasoval si jej nešťastně. Zastřelil se totiž těsně před mimořádnými parlamentními volbami.

Policisté tragédii potvrdili. „Vyšetřujeme sebevraždu střelnou zbraní,“ uvedla bez bližších podrobností policejní mluvčí Jana Matonohová.

Podle lidí z okolí měl Pavol Balažka, který podnikal v odpadovém hospodářství, problémy v rodině. S manželkou se hádal, došlo i na násilí, kvůli kterému byl dokonce na čas vykázán z domu. Manželé se pak rozešli, Balažka prý všechno nechal ženě a odstěhoval do Prahy. Zhruba před měsícem se ale vrátil zpět. Spojilo je podnikání ve společné firmě.

Přátele jeho čin zaskočil. Podle nich nic nenaznačovalo tomu, že se chystá skoncovat se životem. Byl prý ponořený do práce, ještě den před sebevraždou plánoval rozvoj firmy, hovořil o nákupu nových strojů. „Překvapilo mě to. Znal jsem ho jako pohodového, veselého člověka,“ řekl bývalý místostarosta Žatce Aleš Kassal.

Video se připravuje ...
Další videa