Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

NÁZOR: Předvolební taškařice v poločase rozpadu aneb komici na scéně

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Aleš Půček - 
18. října 2013
14:32

Volby vstoupily do cílové rovinky. Pojďme si tedy zrekapitulovat  nejpikantnější momenty posledních dnů. Stojí to za to. Odvržený  Šlouf vypnul Zemanovcům web, protože se na nich objevilo porno. Agent 009 Karel Swarzenberg nečekaně přešel do služeb ČSSD.  A Paroubkovi někdo hacknul stránky s poděkováním, že odstoupil z voleb. Vládne antikampaň a hackeři.

A pověst si politici prozatím nevylepšili ani v předvolebních debatách na ČT. Právě ty by přitom měli být místem, kde lídrové stran v jednotlivých krajích ukážou voličům, proč volit právě je. No, zatím toho moc nepředvedli.

Němcová nejvíc oslnila náhrdelníkem, který připomínal zlatou medailí. Tu dostala zřejmě za statečnost, že se ujala ODS v době, kdy její preference jdou ke dnu jak Titanik. Kníže Schwarzenberg svým unaveným projevem ukázal, že by byl dobrým spáčem ve službách jejího Veličenstva, ale na čilého agenta Bonda to opravdu nevypadalo.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka předvedl, že jeho nejsilnější zbraní je mlčení, což v poslaneckých lavicích dokazuje už 17 let a lídr ANO na jižní Moravě Martin Stropnický si pro změnu spletl předvolební debatu s prkny Národního divadla a recitoval Shakespeara. Okamura aspoň krátce po svém představení uznal, že mu při něm do smíchu nebylo. Zato diváci se při něm museli smát až se za břicho popadali. Ať už se do Parlamentu dostane kdokoliv z nich, o zábavu nouze nebude.

Situace týden před volbami

A jak to vlastně vypadá s šancemi jednotlivých stran? O vítězství ČSSD nikdo nepochybuje. O druhé místo se v jednotlivých průzkumech přetahují komunisté a Babišovo ANO. To šlo v posledním období výrazně nahoru zejména díky elánu, se kterým jeho majitel rozdává koblihy a párky.

Kalouskův kníže a jeho TOP 09 uvízla na mělčině. Na vítězství to nebude, ale při troše štěstí může ČSSD jejich hlasy potřebovat. To trosečníci z ODS působí dojmem, jako by byly současné volby pouze předehrou boje o moc ve straně, která téměř jistě skončí hluboko v poli poražených.

Okamura a spol. musí věřit na modlitby

Největší propad zažívají Zemanovci. Charisma Miloše Zemana nelze naklonovat a Pecinovi a spol. evidentně schází. Okamurovci a Bobošíkovci se musí hlavně modlit, což zřejmě docela jde KDU-ČSL, která pětiprocentní hranice může dosáhnout. O něco menší šance mají Zelení,
I tak je ale vážných uchazečů o lukrativní místa v blízkosti dotovaného parlamentního bufáče dostatek. Kdo si bude pochutnávat na pivku za 10Kč bude jasno už příští týden.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa