Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pavelka natočil vzkaz Babišovi: Lžete o své spolupráci s STB

Herec Ondřej Pavelka natočil video, ve kterém obvinil šéfa hnutí ANO Andrej Babiše ze lži
Herec Ondřej Pavelka natočil video, ve kterém obvinil šéfa hnutí ANO Andrej Babiše ze lži  (Autor: ČT, Youtube.com)
Autor: ljš - 
17. října 2013
15:07

Volby jsou za dveřmi, a tak se znovu roztrhl pytel s volebními spoty a rozličnými vyjadřeními podporovatelů a odpůrců jednotlivých stran. Nyní se do šéfa hnutí ANO Andreje Babiše pustil herec a scénárista Ondřej Pavelka, známý ze seriálu Ulice.

"Pane Babiš, jedno z vašich hlavních hesel zní Chceme, aby se za nás naše děti nestyděli. To je super, a proto by bylo strašně smutné, kdyby na začátku vaší kampaně byla lež," začal Pavelka své video.

Podle něj Babiš nemluví pravdu o své spolupráci s STB a k soudu, který v Bratislavě vyvolal, prý kvůli novým důkazům raději nepřišel. "Vysvětlil jste to tím, že jste byl pracovně vytížen, že jste musel v Praze roznášet koblihy. No ale, pane Babiš, my jsme ale kvůli těm koblihám od soudu neslyšeli, jestli jste spolupracoval, či nespolupracoval s STB, tudíž to riziko, že celá vaše politická kariéra je postavena na lži, je strašně velké, a proto si myslím, že by vám všichni měli říct ne," vzkázal Babišovi.

V komentáři, který video doprovází, pak herec připomíná, že před rokem vznikla mezi známými osobnostmi velká kampaň proti komunistické minulosti prezidentského kandidáta Jana Fischera, a pozastavuje se nad tím, že teď titíž slavní mlčí. "V současné době však vážně vedenou diskuzi o tom, že se jednou z hlavních politických sil v zemi může stát nečitelné hnutí ANO, vlastněné registrovaným agentem StB Andrejem Babišem, nevidím. Jakoby snad spolupráce s StB byla méně závažná, než členství v KSČ. Podle mého názoru je tomu spíše naopak," diví se Pavelka.

Babiš přitom trvá na tom, že žádnou spolupráci s STB nepodepsal a vysvětluje také proč byl Pavelkou zmiňovaný soud odročen. "U soudu už jsem byl v červnu a vypovídal jsem. Na stání minulý týden byli předvoláni svědci, kteří nedorazili, proto byl soud odročen na leden. Moje přítomnost nebyla soudem vyžadována. Protože vedu na rozdíl od ODS férovou kampaň, byl jsem mezi voliči," řekl serveru Novinky.cz.

e.44 ( 19. října 2013 02:23 )

Kecy v kleci http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2013/09/13/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andrej e-babise/ Originál možno shlédnout ve Slovenském Ústavu paměti národa mezi odtajněnými dokumenty.

marmat ( 19. října 2013 00:40 )

JEDNODUCHÝ VZKAZ NEBOHÉMU "BOJOVNÍKOVI ZA PRÁVA LIDU" panu PAVELKOVI, ale i dezorientovaným vzteklounům z klasick české "diskuze" níže. http://domaci.eurozpravy.cz/politika/79278-babis-a-stb-pry-byl-neduveryhodny/ Jen kousek na ukázku pro ty , co si nepřeklpí odkaz : Babiš a StB? Podívejte se, co říká historik Aktualizováno 15.10.15. října 2013, 20:20— Autor: Tereza Kurfiřtová, EuroZprávy.cz Praha – Historik a politolog Jan Berwid-Buquoy se rozhodl chránit zakladatele ANO a majitele Agrofertu Andreje Babiše. Podle materiálů, ke kterým se dostal, v žádném případě nebyl Babiš agentem StB. Zastává se i Babišovy představy řídit stát jako firmu. Berwid-Buquoy upozorňuje, že Babišova složka u StB nebyla spolupracujícím, ale monitorovací. Poté byl veden jako blokovaná osoba, což znamenalo důležitý pro stát, ale nepoužitelný pro roli agenta (politicky nespolehlivý a příliš „výřačný"). text pokračuje.....ve stejném duchu

e.44 ( 18. října 2013 21:48 )

Kdyby nebyly jeho firmy, byly by jiný firmy ale nějak ti uniká kolik lidí má v úmyslu Babiš připravit o práci likvidací drobných podnikatelů

e.44 ( 18. října 2013 21:45 )

Hodnotíš lidi podle miliard? Tak to třeba takový Kožený podle tebe musí bejt přímo svatej Babiš není hlupák, to tu ani nikdo netvrdí, Babiš je vychcanej zmetek, co na Slovači poděla na co sáhnul, pak u nás začal s penězma nejasnýho původu a okrádáním lidí i státu se dostal tam kde je. Jak píše amplituda - jen hlupáci ho mohou volit

e.44 ( 18. října 2013 21:39 )

Nekupuju ani z Polska ani Babišovo, nejsem prase a ty babský rady si strč za klobouk. Ještě je u nás dost živnostníků, co vyrábějí skvělé potraviny za srovnatelné ceny jako ten dobytek Babiš. Rozhodně tedy nebudu volit Babiše, co má v plánu ty živnostníky likvidovat aby se ještě víc nakapsoval

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa