Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš na chatu: Věřím v Boha a kvůli StB mám svědomí čisté!

Autor: simao - 
22. října 2013
13:03

Při velkém předvolebním duelu Blesk.cz se dnes sešli v chatovací místnosti Andrej Babiš (ANO) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Co prozradili? Třeba to, jak jsou na tom se životosprávou. Řeč se však stočila i na ožehavější témata - spolupráci s StB, či povolební koalice. A také na víru v Boha. Při téhle otázce pak překvapil právě Babiš. Zavzpomínal totiž na svou zesnulou kamarádku Annu Veverkovou (†51), bývalou mluvčí expremiéra Špidly.

U lídra KDU-ČSL Pavla Bělobrádka tahle odpověď nepřekvapila. V Boha věří. Stejně je na tom i miliardář a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ovšem v poslední době si zapochyboval. "Ano, i když jsem se ptal, když zemřela Anna Veverková, skvělá novinářka, která se mnou hnutí zakládala, jestli je spravedlivý," odpověděl Babiš na otázku týkající se víry.

O údajné spolupráci s StB

Velký předvolební duel těchto dvou volebních lídrů se přitom nesl v odlehčené atmosféře. Babiše nerozhodila ani předpokládaná otázka na jeho údajnou spolupráci s StB. "Znovu opakuji, nemám žádnou estébáckou minulost, nespolupracoval jsem, nic jsem nepodepsal, byl na mě veden svazek bez mého vědomí, tak jak je to v případě mnoha dalších, paní Bohdalové, Kanyzy, Skopečka a mnoha dalších," bránil se Babiš. A přišel s překvapivým tvrzením. "ODS si asi zaplatila i herce Pavelku, který paradoxně v roce 1984 ve filmu Druhý tah pěšcem hrál mladého ambiciózního estébáka, takže nemá co moralizovat a lhát, protože do takových rolí byli totalitním režimem vybíráni skutečně oddaní soudruzi," zareagoval Babiš na aktuální Pavelkovo video, ve kterém herec tvrdí, že Babiš o spolupráci s StB lže.

POSLEDNÍ PŘEDVOLEBNÍ DUEL NA BLESK. CZ UŽ VE STŘEDU: JANA BOBOŠÍKOVÁ VS. TOMIO OKAMURA! OTÁZKY POKLÁDEJTE UŽ NYNÍ ZDE>>>

Video  Babiš a Bělobrádek na chatu: Jaké byly nejhorší vlády ČR?  - Jan Jedlička, Eva Pospíšilová
Video se připravuje ...

Babiš: Platím jen Komárka

Bělobrádek má v otázce komunistické minulosti politiků jasno. "Chceme, aby si všichni naši kandidáti nechali udělat bezpečnostní prověrku," uvedl. Řeč přitom přišla i na to, zda obě strany platí své kandidátky jako zaměstnance. Bělobrádek prozradil, že částečně placený je Daniel Herman, odvolaný šéf Ústavu pro studium totalitních režimů. U lidovců působí totiž jako mluvčí. Babiš pak dodal, že jediným placeným kandidátem jeho hnutí je syn zesnulého ekonoma Valtra Komárka Martin. "Celkově jsem do hnutí daroval cca 30 mil. Kč, moje firmy dalších 20 mil. a na kampaň jsem půjčil 20 mil., ale mění se to každým dnem, protože náklady na kampaň vrcholí," skládal pak Babiš své účty za kampaň. Přispěla mu prý na ní i podnikatelská esa jako Radim Jančura ze Student Agency či majitel Kofoly Jannis Samaras. To rozpočet KDU-ČSL je o poznání chudší. Bělobrádek do něj ze svého vložil 200 tisíc.

Bělobrádek: Za tři měsíce zhubl 14 kilo

Vedle otázky na vlastní vklady do kampaní pak oba lídři čelili i dotazům, co s nimi samotnými volební shon dělá. Bělobrádek se přiznal, že upravil životosprávu. "Za tři měsíce jsem zhubl o 14 kilo," prozradil. "Moje fyzická kondice je skvělá, podle zátěžových testů na klinice prof. Koláře moje kondice odpovídá věku průměrného Čecha 41 let, i když díky politické kampani jsem přestal cvičit a raději spím, aspoň 4 hodiny," zareagoval Andrej Babiš.

Babiš: S Topkou a ODS ani náhodou

A protože se před volbami notně spekuluje i o tom, jak by mohly dopadnout koaliční  námluvy, odpověděli Babiš a Bělobrádek i na to, s kým jsou připraveni sednout ke kulatému stolu. "Nepůjdeme s radikálními a nesystémovými. U ostatních je to otázka programových průniků," řekl Bělobrádek s tím, že rozhodně nepodpoří žádnou vládu založenou na hlasech komunistů. "Rozhodně nepůjdeme do koalice se zkorumpovanými stranami ODS a TOP 09," zopakoval pak své známé stanovisko Andrej Babiš a odmítl spekulace levice, že by právě on podpořil někdejší vládní strany. "Nemluvíme se žádnou parlamentní stranou a určitě ne s ČSSD a KSČM, kteří chtějí navyšovat daně, slibují nesplnitelné," dodal Babiš.

japos22 ( 22. října 2013 23:05 )

V závěru životopisu se vyjádřil, že chce zorganizovat hnutí za budoucnost tohoto státu založené na bázi konzultací, které předloží návrhy řešení problémů ekonomiky a společnosti jako alternativu těch řešení, které hlásají politické strany. - Tak to má být asi jeho program, takže žádný - nejprve musí sehnat tu bázi konzultací , ani strany s jasným programem nebyly schopny v parlamentu nic prosadit - ten člověk je úplný blázen.

aluman ( 22. října 2013 22:40 )

Číst co tento lhář sám o sobě tvrdí je ztráta času. Navíc existují dokumenty dokazující jeho aktivní spolupráci nejen s hospodářskou StB ale s StB vůbec

marmat ( 22. října 2013 22:22 )

NEDÁ MI TO - není to pohádka jako od jeho fandy JÁGRA, ale je to příběh jako scénář pro velkofilm . http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/blogy/12512/muj-podrobny-zivotopis Dotáhnout to takto daleko přes maxi/škraloup = 3 emigrantů v nejbližší rodině (po ruské okupaci 1968) to je BINGO workholika! Kdo nepamatuje a neví,jaký HUMUS tu panoval, nemůže soudit... Hospodářská STB byla součástí všech PZO (podniků zahraničního obchodu). Později to bylo VŠUDE - ve větších i menších podnicích a úřadech ! Jmenovalo se to přesně "oddělení zvláštních úkolů". Mívalo to 1 kádrováka a ten Vám oznámil, jestli na dovolenou do Jugoslávie, nebo na ZÁPAD smíte/nesmíte... tedy pojedete/nepojedete... Důvod zamítnutí n u l a

aluman ( 22. října 2013 20:00 )

aluman ( 22. října 2013 19:59 )

Jestli spíš není chyba v tobě....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa