Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidovci odmítli nabídku ČSSD: Trváme na ministerstvu zemědělství!

Bělobrádkova KDU-ČSL odmítla nabídku ČSSD na resorty.
Bělobrádkova KDU-ČSL odmítla nabídku ČSSD na resorty.  (Autor: Blesk)
Autor: shp, ČTK - 
19. prosince 2013
21:32

Trvají si na svém! Celostátní výbor KDU-ČSL trvá na tom, že lidovci chtějí v možné koaliční vládě obsadit ministerstvo zemědělství a odmítá nabídku ministerstev práce a dopravy. Oznámil to dnes předseda strany Pavel Bělobrádek. Pro KDU-ČSL je resort zemědělství podmínkou pro vstup do vlády.

Bělobrádek řekl, že chce s ČSSD a ANO dál vyjednávat. Předseda ČSSD a případný premiér Bohuslav Sobotka v reakci uvedl, že ho postoj lidovců mrzí a nechápe ho, přesto chce v pátek o složení kabinetu dál jednat.

"Požádal jsem pana (předsedu ANO Andreje) Babiše a Bělobrádka, abychom se k debatě nad složením vlády sešli ještě během pátku," uvedl Sobotka. Trojkoaliční vládu pokládá Sobotka dál za nejrozumnější řešení. Šéfa poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka postoj lidovců nepřekvapil.

"Velice si vážíme nabídky obou našich partnerů na ministerstvo práce a sociálních věcí, které považujeme za jednu z našich priorit. Stejně tak oceňujeme nabídku ministerstva dopravy. Nicméně zůstává v současné době pro nás stále prioritou ministerstvo zemědělství," řekl novinářům Bělobrádek.

"Mrzí mne, že lidovci odmítli už druhý konkrétní návrh na jejich zastoupení v rodící se koaliční vládě," prohlásil Sobotka. Podle něj byla nabídka na řízení ministerstev práce a dopravy solidní a velkorysá. "Negativnímu postoji lidovců proto příliš nerozumím a přijde mi to už jako hodně velké politikaření. Naše země ale novou vládu potřebuje, a tak je sociální demokracie připravena s lidovci a ANO dál jednat," zdůraznil Sobotka.

minehava ( 20. prosince 2013 18:17 )

Abyss,opravdu VĚCNÁ diskuze.Asi jako ta Bělobrádkova 

minehava ( 20. prosince 2013 18:15 )

Oprava-ráda 

abyss ( 20. prosince 2013 18:14 )

Území? Víš vůbec o čem je řeč? A pokud nejsi ani schopná běžně reagovat na konkrétní příspěvek, asi už si skutečně nemáme co říci.

versutus ( 20. prosince 2013 18:00 )

Samozřejmě, že dostali mnohem méně hlasů ve volbách, ale pro koaliční jednání platí trochu jiná pravidla. Pokud ČSSD trvá na tom, že jiná varianta než koalice s lidovci není možná, bude muset také zohlednit jejich požadavky. Není dost možné dobře vládnout společně v nějaké koalici, kde jeden z parnerů je jen jakýmsi trpěným, méněcenným a odstrkovaným apendixem použitelným jen kvůli svým hlasům ve sněmovně. Byla to právě ČSSD, která lidovce přizvala ke koaličním jednáním a ne naopak.

minehava ( 20. prosince 2013 17:59 )

Abyss,zjisti si,když tak řada poučuješ,jaké velké území se má v restitucích vracet. Budeš překvapena a pokud tady neexceluješ jen aby ses předvedla,uznáš to. A reaguju tak,jak mi to možnosti mého mobilu dovolí.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa