Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tak to je bomba: Šéf Zelených rapuje! Poslechněte si nejlepší volební song

Šéf Zelených Liška se pustil do rapu. A vznikl patrně nejlepší předvolební song
Šéf Zelených Liška se pustil do rapu. A vznikl patrně nejlepší předvolební song  (Autor: Youtube.com)
Autor: simao - 
18. října 2013
20:48

Předvolební písničky jsou in. "Svým hlasem můžeš změnit spoustu věcí, vypustit kuřata z Babišovejch klecí," rapuje šéf Zelených Ondřej Liška v patrně nejlepším předvolebním spotu a Metelesku blesku Tomáše Úlehly strká s přehledem do kapsy! "Můj hlas je zelenej, tvůj hlas je zelenej," přesvědčuje Liška voliče. Tenhle cool track by vás neměl minout! Ať už Zelené volíte, a nebo ne.

A všichni ruce nahoru... Jestliže řada jiných předvolebních spotů postrádá nápad i šmrnc, Ondřej Liška ze Strany zelených to pořádně rozpálil! Zarapoval o tom, co všechno může změnit váš hlas. A neopomněl samozřejmě v rámci předvolební agitky dodat, jakou barvu by měl mít volební lístek voličů... Jasně, je to propaganda, na druhou stranu alespoň ne tak prostoduchá. Zatímco ostatní strany se kodrcají starou škodovkou a prospěvují si třeba odrhovačku "Metelesku blesku, pojďme pomoct Česku", která se tolik nelíbí Zdeňku Svěrákovi, Liška kolem nich profrčel po štrýtu v moderním a nablýskaném fáru a obklopen lepými děvami. Tohle stojí za poslech!

Text není z nejhorších, nápad nepostrádá a i když není lídr strany profesionální rapper, podal výkon, za který se stydět rozhodně nemusí. "Každej hlas má kromě síly i svou barvu, když se dobře zadíváš, uvidíš auru. Vidím ji a tuším co to znamená. Barva mýho hlasu je zelená," rapuje Liška. Hudbu mu složil uznávaný DJ Mike Trafik, který stojí třeba za pražskými PSH. "Jedno vím jistě a to nás pojí, tahle země za to ku.va stojí. Že chceme nastavit novej směr, udělat generálku, dát ji na hever," pokračuje nová politická SuperStar.

Rapper Liška vysvětluje: Chtěli jsme odlehčit kampaň

"Chtěli jsme před volbami přijít s něčím, co by kampaň alespoň trochu odlehčilo. Nápad, abych rapoval o tom, že každý hlas má smysl a není ztracený, jistě není nový. Kolegům ale trvalo několik týdnů, než mě přesvědčili. Podle reakcí v mém okolí ale soudím, že se nám podařilo natočit docela svěží píseň a videoklip," napsal Ondřej Liška na vysvětlenou zdařilého počinu v tiskové zprávě. Využil přitom příležitosti. A mládí. Rap není pro každého. Nebo si snad dokážete představit rapující duo Kníže Kalousek, nebo snad Rudí bratři Filip Dolejš?

Zelení stále pod pěti procenty

Otázkou však je, zda tahle hymna bude Zeleným vůbec něco platná. Zvlášť mladší generace si jí možná poslechne (starší přece jen k hip-hopu stále kouká s despektem), jenže tím to nejspíš končí. V posledních předvolebních průzkumech se Zelení pohybují hluboko pod pětiprocentní hranicí. Podle STEMu mají preference 2,6%, podle Medianu 3%... A tak možná bude tenhle song jediná výraznější stopa, kterou po sobě zanechají. A nebo se přece jen najde víc "zelených" hlasů? 

hejhej ( 19. října 2013 14:14 )

Chudák Liška. On si vážně myslí, že tím trapným "vystoupením" získá voliče?

kozrz ( 19. října 2013 11:02 )

On tento č.u.r.á.k. ještě leze na světlo boží.

savaroman ( 19. října 2013 10:11 )

Nejsem sice voličem zelených, ale nevadilo mi, kdyby se se do parlamentu dostali. Mají určitě kandidáty na vyšší úrovni než SPOZ, ANO i hlavu vzhůru, Úsvit. Paní Jitka Seitlová, bývalá zástupknyně omdusmana je jednou z nich, na předvolební kampaň neplýtvají tolik penězi jako strany jiné a nevyužívají žádné hanlivé bolbordy.

cgyfan ( 19. října 2013 10:06 )

Běžte už k.urva s tou tupou pražštinou do pr.dele. Zeleneeeeeeej, kdo to má pořád poslouchat. Hledím hele z vokna heleeee, vono je venku příjemnýýýý hele počasí, viiiiď??? Naučte se mluvit!

marcelka5 ( 19. října 2013 07:24 )

můj hlas není zelenej ale kolem mě je zeleno,hodila jsem totiž s té jeho šílené kampanopísně šavli...........bože do koho si tu duši vrazil<pro prachy a moc už nám i zpívaj .... příště třeba vystoupení v cirkuse...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa