Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánek přiznal: Chtěl jsem projekt s Klausem! Babiš podle něj vyrábí párky z pilin

Mirek Topolánek se přiznal na plány s Klausem a zkritizoval Andreje Babiše
Mirek Topolánek se přiznal na plány s Klausem a zkritizoval Andreje Babiše  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
2. října 2013
18:12

"Kdo dokáže vyrobit párek ze smrkových pilin, to nemůže být špatný člověk," říká Mirek Topolánek s nadsázkou v rozhovoru pro Právo. Naráží tím na lídra ANO Andreje Babiše, který podle něj není příliš vhodnou "pravicovou" volbou. Sám expremiér "Topol" chtěl původně jít do voleb v čele projektu, který by spojil síly pravice. Chtěl v něm spolupracovat s exprezidentem Klausem, ovšem nakonec celý nápad ztroskotal. Proč?

Mirek Topolánek se v rozhovoru pro Právo rozpovídal o svém návratu na politickou scénu, který se však nekonal. Byl přitom ochotný a připravený spolupracovat s exprezidentem Klausem. "Byla to jedna z posledních šancí, jak využít silné Klausovy osobnosti a vnést na pravici silný integrující prvek. Projekt nicméně zahynul ve stylu ´mnoho psů, zajícova smrt´," říká nyní Mirek Topolánek.

Klaus měl podle Topolánka chuť do takového projektu vstoupit. "Dokonce jsme byli schopni udělat dohodu mezi sebou. Velmi seriózně jsme o tom uvažovali, ale tím, jak se k tomu přidávaly nové subjekty a staří lidé, vytratila se esence, podstata nové strany," dodává Topolánek a potvrzuje, že jeho i Klause odradil příliv politických "trosek", které se Klause chtěly vydat následovat.

Topolánkův sen: Silná a jednotná pravice

Topolánkovi se tak jeho návrat nevydařil. Pravicovou revoluci v čele nové silné strany neodstartoval. "Z barikád už jsem trochu vyléčen. Zřejmě ještě není ten pravý čas," dodává s tím, že aktivně se do politiky nyní vracet nehodlá, ale s Václavem Klausem by rád do budoucna spolupracoval. Vzhledem k nedostatku alternativ prý nyní bude volit ODS. Podle Topolánka je to stále jediná strana, která by měla reprezentovat českou pravici, stejně jako Sobotkova ČSSD reprezentuje levici. A právě ve střetu dvou silných, ideově odlišných stran, vidí Topolánek smysl české politiky. Pro nové strany v jeho pohledu není příliš prostoru. A Topolánek dokonce před některými varuje.

Topolánek se opřel do miliardáře Babiše: Jde mu o dotace

Kontroverzní "ogar s gulema" se ostře opřel především do hnutí ANO miliardáře Babiše. Zná ho prý jako pracovitého člověka, který nejraději vše řídí sám. Pochybuje však o jeho politické motivaci - ke kandidatuře podle Topolánka donutily Babiše strach a peníze. "Jeho prvotní motivací je strach. Bylo to poprvé za ministra vnitra Kubiceho, kdy si toho ministra lidově řečeno nevodil. Myslím si, že měl určité obavy, že se začnou vyšetřovat staré kauzy, na které by rád zapomněl," tvrdí v Právu Topolánek, podle kterého je však Babiš také "totálně závislý na dotacích" a chce se dostat k jejich řízení. "Pokud si lidé zvolí jako alternativu místo Bárty Babiše, tak jim není pomoci," varuje Topolánek a přirovnává tak ANO k vyhořelým Věcem veřejným.

lojzo ( 21. srpna 2017 11:54 )

Trošku jsi se připopletl ,,jsem někde jinde,,!BABIŠ ví jak se všude krade a proto zařídil EET a na podzim bude EET taktéž slosovatelné,takže jak padne vláda zločinců KALOUSKA a SOBOTKY,bude vše jinak.A budou se pro politiky stavět kriminály!Velké!!!!!

lojzo ( 21. srpna 2017 10:19 )

Jsi úplně mimo.EET nepřijímají jenom zloději a podvodníci a jejich,,kamarádi,,kteří o tom v PS rouhodují.Každý ví jak to chodí,přijdete k mechanikovi,do kavárny,nebo přijdou řemeslníci a jiní a řeknou:Chceš to s dokladem nebo bez?Máme to o 5 % levnější ale stát přijde o daleko více,takže si uvědomte že až zde po volbách nastane nový režim bez zlodějů a zkorumpované vlády,která chystá největší tunel v dějinách českého státu asi za 6 bilionů,neboť SOBOTKA a jeho koaliční partner KALOUSEK nechtějí zadat těžbu LITHIA české společnosti,ale AUSTRALSKÉ která by jim dala úplatu v miliardách a ještě by si chrochtali a český lid bude opět žebrat.Tuto vládu sesadit i násilím a dosadit vládu jen z SPD,KSČM a ANO.Ostatní strany jsou vytvořeny účelově,aby se těmto stranám odebraly hlasy a neměly většinu a nemohli rozhodovat o zločincích a nacistech po boku těchto nenažraných padouchů,kteří nemají zájem o český národ,ale o zisk v miliardách.Přemýšlejte a vězte že jestliže se dostanou k moci,bude nám lépe v RUMUNSKU,neboť DIKTATURA daleko větší jako říkají o té minulé je zde a je to teprve začátek konce českého národa .Lépe již bylo!!!!

lojzo ( 21. srpna 2017 10:04 )

Kde ta náplava TOPOLÁNEK vzal miliony na historické domy v Olomouci a kde ta je stříkačka-náplava vzala na nemocnici kterou si ,,koupila,,za tunelované peníze a kterou jí spravuje pod svojí hlavičkou slovenská společnost?Neboj se chudáčku i na tebe se podívají nezávislí soudci

mirkazam ( 21. října 2013 16:01 )

Topolánek chtěl projekt s Klausem ??? No to by jsme to trhli...dost bylo Klause i Topola...

jsemtady ( 21. října 2013 14:49 )

Lidi, to nemáte uši?! Stačilo se dívat na několik předvolebních diskuzí. Babiš se vstupem do politiky nehodlá vzdát řízení svého impéria, jeho strana nechce zavést registrační pokladny, proč asi??,atd. To jsme opravdu takové stádo ovcí?! Podívejte se třeba na Slovensko, co se stalo se zavedením reg. pokladen. Daně se vybírají, že se jim o tom nezdálo, lidi si berou lístky , protože jsou slosovatelný a proto se omezila zlodějna podnikatelů. A to Babiš a spol nechtějí a proto se dere do parlamentu a pokud možno i potom do vlády. Bude u koryta a to se máme potom na co těšit! Lidi, nebuďte bl.bí. To nám opravdu za tu jeho darovanou koblihu nestojí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa