Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zděšený Tlustý o volbách: Že bohatí peníze nepotřebují? Nesmysl a lež jako věž!

Bývalý člen ODS Vlastimil Tlustý vyzývá voliče, aby i přes současný "politický marast" vyrazili k urnám
Bývalý člen ODS Vlastimil Tlustý vyzývá voliče, aby i přes současný "politický marast" vyrazili k urnám  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
8. října 2013
09:56

Je prý zděšený a zoufalý z toho, co se u nás před volbami někdy děje. Bývalý člen ODS a exministr financí Vlastimil Tlustý přesto vyzývá, aby voliči k urnám dorazili. Upozorňuje však na špatné zkušenosti s malými stranami typu Věcí veřejných. A tvrdí, že kandidujícím boháčům rozhodně jde ve volbách i o peníze. A hlavně moc.

Tlustý je někdejším členem KSČ, který však po revoluci nastoupil do ODS a v Topolánkově vládě se stal dokonce ministrem financí. Než ho nahradil Miroslav Kalousek, kterému Tlustý dodnes nemůže přijít na jméno: "V žádných volbách nevyhrál a vždycky vládnul," říká dnes Tlustý o Kalouskovi v Parlamentních listech. Z Tlustého se však v "jeho" ODS stala persona non grata. Před těmito volbami zvažoval, že zakotví v hnutí Hlavu vzhůru a bude tak následovat další Klausovce, jenže odradily ho prý námluvy s Topolánkem, se kterým se nerozešel v dobrém. Přesto vyzývá lidi, aby během voleb k urnám vyrazili. Má však výhrady.

Tlustý se totiž opírá do nových stran typu ANO Andreje Babiše, či Úsvitu Tomia Okamury, které se snaží uzmout halsy voličů a proniknout vůbec poprvé do Sněmovny. Nelíbí se mu postoj jejich šéfů. "Slyšel jsem to hodně od lidí v obchodech a na ulici, vyskakoval jsem přitom z kůže, ale marně. Ta okolnost zní: Ti jsou bohatí, ti už peníze nepotřebují," upozorňuje Tlustý. Nemyslí si, že je to pravda. Ale třeba u TOP 09 to podle něj v minulosti zafungovalo.

"Jsem zděšen a zoufalý z toho, jak lidé naslouchají větám: my kandidujeme proto, abychom udělali pořádek. My nechceme vládnout, nám nejde o moc. To je strašné," pokračuje Tlustý v Parlamentních listech. "Kdyby voliči jen trochu přemýšleli, tak politická strana, která to říká, nemůže dostat ani hlas. To je stejné, jako kdyby nastoupilo hokejové mužstvo a říkalo: Diváci, nebojte, my vůbec nebudeme útočit, góly, to je fuj, ty my vůbec dávat nechceme. Protože politika, Parlament a volby jsou pouze a jedině soutěž o moc. Tak jako je hokej soutěž o góly," dodává exministr, podle kterého je "lež jako věž", když někdo říká, že mu o moc nejde. A připadá mu, že se voliči příliš nepoučili, když volí novou, programově málo čitelnou stranu. "Podobnou, jako byly v minulých volbách Věci veřejné," opírá se Tlustý i do spolku kolem Víta Bárty. Kritikou tenhle exministr, který má však sám za sebou řadu kontroverzí, rozhodně nešetří. 

rudyptak48 ( 9. října 2013 11:19 )

dsmann ( 9. října 2013 01:13 )

Jak ho nesnášim, musim uznat že má pravdu.

handgood ( 8. října 2013 22:43 )

Ještěže nám Tlustý poradil koho nevolit. Snad si nemyslí, jako paní Němcová, že lidé budou i nadále volit ODS. Stejně tak se neosvědčila ani ČSSD. Těch pár popředních trubců jsou opravdu jenom trubači bez odezvy. Když byla ČSSD u moci, děly se stejné prasárny jako u pravicových stran. Politika je děv-ka, která podrží každému, kdo to s ní umí. Proč by se někdo staral o poctivé podnikání, nebo poctivé zaměstnání, když se pomocí křesla ve sněmovně dostane k penězům a moci. Stačí si založit stranu, napsat vylhaný program, přesvědčit voliče a hlavně získat penízky od různých podvodníků na propagaci voleb. Oni si to pak vyberou stonásobně, a já poslanec, zaměstnám na výhodných pozicích celý rodinný klan. Ani jedna strana zatím neukázala, že to s voliči myslí poctivě. KSČ a její pokračovatelka KSČM mají na rukách krev a zlodějinu, protože násilím znárodňovali a tím okradli občany o majetek a práva. Současné strany, v mnoha případech vytvořené dřívejšími členy KSČ, pokračují v jejich šlépějích i přesto, že se nazývají třeba demokratické. To co dnes provozují není kapitalizmus, ale lupenkapitalizmus. Výstižný název ještě stranu nedělá. Bohužel, mnoho občanů je nepoučitelných, mají oči a nevidí, mají uši a neslyší... a pořád volí ty stejné grázly, jenž je neustále balamutí a okrádají. Nemohu si pomoct, ale mohu uvedené politiky přirovnat k následujícím veršům: KURVA - Karel Chlumec Kdo dvakrát lhal ti, zalže ti znova, kdo dvakrát podvedl, podvede zase. Hovězím zvykem kráva se chová, vepřové způsoby má jenom prase. Kdo heslo má v krvi Co můžeš - urvi, kurvil se vždycky a zase se zkurví.... Lidé, vyžadujte od státních úředníku, aby plnili své povinnosti. Nebojte se veřejně a jmenovitě poukazovat na zloděje. Čím víc se vás zapojí, tím s nimi rychleji zkoncujeme. Pasivní rezistencí ničeho nedosáhneme.

carr ( 8. října 2013 20:43 )

no klidně takového nespokojeného zaměstnance zaměstnám,když se ozve p.s.až budu mít 30tis. zaměstnanců a každý mi denně vydělá 400Kč,tak ty miliardy asi přijdou, narozdíl od jednotlivce, který prodává sám prášky na praní.

japos22 ( 8. října 2013 15:36 )

Nezapomeň dát lístek do obálky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa