Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ups! Ázerbájdžán zveřejnil výsledky voleb den před jejich startem

Prezident Alijev vyhrál volby, které jsou prý zmanipulované
Prezident Alijev vyhrál volby, které jsou prý zmanipulované  (Autor: Reuters)
Autor: ljš, ČTK - 
11. října 2013
08:17

Tak tohle se vážně nepovedlo! Prezidentské volby v kavkazském Ázerbájdžánu, které jsou od počátku označovány za všechno možné jenom ne svobodné a férové, mají další velkou kaňku. Vítězství prezidenta Ilhama Alijeva bylo totiž omylem zveřejněno den před otevřením volebních místností.

Volební výsledek byl den před zahájením hlasování zveřejněn v oficiální mobilní aplikaci Státní komise. Přestože se volební místnosti ještě ani neotevřely, staronový prezident Alijev už "utrpěl" vítězství s krásnými 73 procenty hlasů.

Komise se okamžitě začala kát a vyjádřila své nejhlubší omluvy za toto "nedorozumění", které údajně způsobil test v jedné z volebních místností.

Toto faux pas je pochopitelně vodou na mlýn opozici, která se chystá Alijevovo vítězství napadnout u soudu. "Shromáždili jsme mnoho příkladů porušení volebních pravidel. Docházelo k vhazování zfalšovaných hlasovacích lístků, k případům opakovaného hlasování i k policejnímu vměšování do voleb," řekl hlavní opoziční kandidát Camil Hasanli novinářům.

obluda.pb ( 11. října 2013 14:26 )

A prášek už jste dneska měl? S tím není radno žertovat, tak šup a hodně zapít...

alex0800 ( 11. října 2013 11:14 )

A čímpak se to liší od našich před i polistopadových "voleb"? Jen ty výsledky unikají velmi málo a nikdy se nezveřejní v médiích, neboť ty dělají PR pro NWO systém a tak ho nemůžou zbořit takovou chybou, že by zveřejnili pravdu.. Mimochodem, i naše budoucí volby mají již své předem ddané výsledky, které jsem zde již před více než měsícem uváděl a tak si je po volbách můžete zkontrolovat, že budou sedět;-) Čest Havlově totalitní demokracii (mediokracii, tedy jen jiné formě feudálu) Hnus velebnosti

Zobrazit celou diskusi