Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Naštvaní horníci vykopli Šloufa! Kdo vyhodí Sobotku?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Aleš Půček - 
21. září 2013
16:32

KOMENTÁŘ: Ostravší horníci z dolu Paskov, kteří napadli budovu jejich vlastníka OKD hýbou republikou. Poté, co pár dní před volbami OKD oznámilo, že důl bude uzavřen a tisíce horníků přijdou o práci hledají politici viníka celé situace. Prozatím marně. Jediný, kdo na situaci doplatil je Miroslav Šlouf.

Ten měl být původně hostem nedělních Otázek Václava Moravce, ale „poté, co proběhla masová demonstrace horníků v Ostravě a současně majitelé a vedení OKD rozhodli o uzavření dolu Paskov v roce 2014, dala dramaturgie pořadu a vedení zpravodajství přednost této aktuální události,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí ČT Alžběta Plívová. Na hradě si asi oddechli. Poté, co Miroslava Šloufa vedení Zemanovců vykoplo z čela pražské kandidátky, vykopla ho situace kolem naštvaných horníků i z pořadu ve kterém mohl Zemanovi a jeho straně pořádně zatopit.

Může za to Sobotka?

I tak budou každopádně nedělní Otázky hodné pozornosti. Krátce před volbami si nejen horníci, kterým hrozí to, že se již brzy ocitnou bez práce kladou otázku, kdo za jejich těžkou situaci může. Aktivní ve hledání viníka je zejména ČSSD. Pořádá tiskovky a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek dokonce vzkázal podnikateli a vlastníku dolu Zdeňku Bakalovi, že v případě jejich uzavření bude v ČR nežádoucí osobou a neměl by se ani vracet do země.

Ve svém spravedlivém rozhořčení ale Zaorálek poněkud zapomíná, že to byla právě vláda sociální demokracie a tehdejší ministr financí Sobotka, která důl v roce 2004 prodala. To samozřejmě připoměl Miroslav Kalousek. "Místopředseda Zaorálek by měl zpytovat svědomí a s ním i předseda ČSSD Sobotka. Oni byli tou hybnou silou prodeje OKD právě těmto vlastníkům," vyjádřil se Kalousek.

Jak vidno, o to, kdo za situaci horníků může se před volbama povede bouřlivá debata. Jen doufejme, že politici horníkům také řeknou, jak chtějí jejich situaci řešit. A že na to hned po volbách nezapomenou.

salto ( 23. září 2013 14:23 )

Čéče ty musíš mít alespoň jednoho bráchu, protože takhle blbej nemůže být jenom jeden.

salto ( 23. září 2013 14:20 )

Jestli oživnou pojmy jako "třídní boj, proletáři všech zemí..., diktatura proletariátu", tak bude horko. Setsakra horko. A pravice pro to dělá opravdu všechno

zirafa ( 22. září 2013 15:44 )

nbcz:

zirafa ( 22. září 2013 15:39 )

nbcz: "Holt, ti méně bystřejší, jsou zaměstnanci...." tohle snad ani nemůžeš myslet vážně.......

zirafa ( 22. září 2013 15:08 )

nbcz: urážíš, v každém příspěvku..... buď rád, že ty jsi inteligentní a nemusíš mit ruce vytahané od práce a zničené zdraví a že nejsi pitomec od lopaty...... nebýt těch "pitomců od lopat" tak by ses ani nenažral, ani neohřál, ani neobul, ani neoblékl......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa