Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bém podporuje Klause: Je to spasitel pravice! ODS je dávno mrtvá, bojuje jen o koryta

Pavel Bém věří, že se Václavu Klausovi podaří resuscitovat českou pravici
Pavel Bém věří, že se Václavu Klausovi podaří resuscitovat českou pravici  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
27. srpna 2013
08:01

Tahle podpora se rovná polibku smrti. Exprimátor Pavel Bém nemá po skandálech s odposlechy jeho rozhovorů s kmotrem Janouškem nejlepší renomé. Přesto se rozhodl dát veřejně najevo, ke komu ho to politicky nejvíc táhne. Podporuje snahy kolem exprezidenta Václava Klause. Jeho návrat je pro něj po tragické smrti ODS jedinou nadějí české pravicové politiky. A tak Bém volá: Áve, Klaus!

Pavel Bém v poslední době několikrát na veřejnosti zaperlil. Vášnivý horolezec mluvil ve Sněmovně třeba o sexuálních výkonech, onanii, ale i sebevraždě. A vysloužil si označení "komik". Třeba od ministra vnitra Martina Peciny. Tentokrát však s vážnou tváří mluví Bém o tom, že jeho rodná ODS je dávno mrtvá a že jedinou šancí na záchranu české pravice je Václav Klaus, protože i TOP 09 pohořela. 

Klaus prý přináší naději

Pravici hrozí ve volbách pořádný debakl, za vítězstvím si jde levicová fronta v čele s ČSSD. A v závěsu s KSČM, podporou ze stranu Zemanova Hradu i jeho "posluhovačů" SPOZ Zemanovců. TOP 09 jakž takž drží prapor pravice, ale kvůli malé oblibě místopředsedy Kalouska těžce kulhá na jednu nohu. A sám Klaus uznává: "Situace se mi zdá beznadějná a pokud by byla nějaká šance do toho promluvit, tak by to možná stálo za to," nechal se slyšet sám Klaus.

"Pro Václava Klause se jedná o projekt riskantní. Pro nás, pravicově smýšlející občany, se jedná o naději.," reaguje v komentáři pro Parlamentní listy pražský exprimátor Pavel Bém (ODS). A doufá ve vytvoření integračního pravicového proudu s Klausem v centru jako výraznou osobností, charismatickým lídrem, ale především symbolem pravicových hodnot.

Bém vysvětluje: Proč je ODS dávno mrtvá

Šance ODS přitom Pavel Bém již "pohřbil". Podle něj je strana ostatně "dávno mrtvá". Kolibřík Bém tvrdí, že zemřela v okamžiku, kdy ztratila zájem o budoucnost a zaměřila se na "pokrytecký populismus a boj o korýtka". Nebyl by to Bém, aby nebyl navíc trochu patetický. "Sice se ještě (v ODS) nezačalo věšet...," ale uvnitř strany prý skončila jakákoli diskuze, za odlišný názor se vylučuje a likvidují se nepohodlné místní organizace, upozorňuje Bém.

"ODS bude mít jedinou šanci, a to do celého integračního proudu vstoupit. Ale musí to být jiná strana. Ta pravá ODS. Takový projekt samozřejmě budu podporovat všemi zdravými a legitimními prostředky," tvrdí Janouškův kamarád. Klaus podle něj nevstupuje na politické kolbiště proto, že chce, ale proto, že musí. A jen na Klausovi prý je, aby se pokusil o "resuscitaci umírajícího organismu", tedy pravicových politických myšlenek. V tolik zábavy jsme před předčasnými volbami snad ani nedoufali.

ninka64 ( 28. srpna 2013 18:09 )

ninka64 ( 28. srpna 2013 18:08 )

Jen debil ti na to naletí

dadaveve ( 28. srpna 2013 08:31 )

za to ty prskáš jen na blesku

dadaveve ( 28. srpna 2013 08:30 )

konečně by jim to slušelo

dadaveve ( 28. srpna 2013 08:29 )

za to ty jsi chytrá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa