Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Modrý spasitel Klaus? S Pospíšilem a Němcovou ve straně být nemůžu, tvrdí exprezident

Václav Klaus tvrdí, že měl Miroslavu němcovou rád, ale v jedné straně už by s ní být nemohl
Václav Klaus tvrdí, že měl Miroslavu němcovou rád, ale v jedné straně už by s ní být nemohl  (Autor: ČTK)
Autor: poe, simao - 
25. srpna 2013
05:45

To budou volby! Exprezident Václav Klaus (72) zřejmě nedoprovodí svou manželku Livii coby budoucí velvyslankyni na Slovensko. Vážně totiž přemýšlí o svém návratu na českou politickou scénu! K ODS to ale nebude!

Důvod, proč se Klaus chce vrátit? Současná politická situace se mu jeví jako beznadějná. A má pro to ještě jeden důvod. "Já jsem celoživotní sportovec a já bych bez sportu žít nemohl. A i to politické soupeření je vlastně sport," tvrdil Klaus v rozhovoru pro TV Nova. "Není pravda, že bych se nudil. Mě spíš trápí to, co se v tý naší zemi děje," říká Klaus. Že nevěříte na Blanické rytíře? Nevadí. Až bude nejhůř, je připravený vyjet exprezident! Co na tom, že si třičtvrtě národa poštval proti sobě kvůli kontroverzní novorční amnestii...

O spolupráci s Klausem stojí šéfka Suverenity Jana Bobošíková nebo Boris Šťastný, který opustil ODS. Rozhodnuto ale zatím nic není. Klaus totiž svůj návrat podmiňuje několika věcmi: Pro případnou spolupráci by prý muselo být daleko více lidí než jen Bobošíková a Šťastný. „Musel by to být proud či řeka, do které budou přitékat z nejrůznějších stran různé potůčky,“ nastínil exprezident v ČT. Žádný  těch potůčků prý nesmí být navíc chemicky zamořený.

"Myslím, že se něco změnit musí a já pevně věřím, že si to myslí většina občanů téhle země," dodává pak Klaus pro Novu. A i když je ODS jeho dítě, které vypiplal, do téhle strany se určitě vracet nebude. "Já si nedovedu představit, že bych mohl být v jedné straně s Markem Bendou, panem Pospíšilem, s panem Svobodou tady pražským, a bohužel, jak jsem jí měl vždycky dlouho rád, tak ani s paní Němcovou. Oni nenesou žádnou pozitivní nosnou myšlenku mířící kupředu a bez toho to v politice opravdu nejde," myslí si Klaus.

Za největšího svého soupeře přitom považuje momentálně sám sebe. Aby se mu vůbec podařilo do voleb rozhoupat... Jenže nebyl by to všemi mastmi mazaný Václav Klaus, aby se v jeho hlavě již dávno neklubal nějaký plán. Zavřete oči, přichází!



zadnice ( 26. srpna 2013 11:28 )

Klaus a spasitel? Nenechte se vysmát, ten odpudí většinu občanů, kromě zlodějů a neoprávněných "zbohatlíků"!!!

tosto ( 26. srpna 2013 09:40 )

Nová, zakladající strana bude ŠŤASTNÁ KIKINA BOBOŠÍKOVÁ - ŠKB

enriko ( 25. srpna 2013 19:22 )

Nemusíš, za to já tobě věřím, že co cítíš napíšeš. Ale moc u toho nepřemýšlíš.

enriko ( 25. srpna 2013 19:20 )

Nikdy nikde jsem nepsal, že jsem velký podnikatel. Od 91 roku pouze do 25 zaměstnanců. Ale uživím se bez státu a docela dobře. No a teď čerstvě plus 12 tisíc penzi. A jsem tu jen, když posílám práci do Anglie.

nmlk ( 25. srpna 2013 17:02 )

Tak tobě Enriko, ty rádoby velký podnikateli, já už nevěřím, ani slovo, už jsi toho tady na.pindal dost, věčně sedíš na bulváru, od rána do večera.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa