Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šťastný zamával ODS: Založím stranu, kterou povede Klaus!

Poslanec Boris Šťasný po letech opustil ODS. BUde se snažit přispět ke vzniku politické strany pod vedením Václava Klause
Poslanec Boris Šťasný po letech opustil ODS. BUde se snažit přispět ke vzniku politické strany pod vedením Václava Klause  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
23. srpna 2013
10:58

Rebel ODS Boris Šťastný opustil stranu. Chtěl by se přičinit o to, aby vznikla politická strana pod vedením Václava Klause. Zda se bude chtít Klaus do čela strany postavit, neví. Vyzval "slušné lidi nelevicového smýšlení", aby ho následovali.

"Nemohu už kandidovat za stranu, která opustila své ideje. Zradila své voliče tím, že nedodržela, co jim před volbami slíbila, a nikdo z vedení se za to neomluvil a ve straně nedošlo k žádné změně," napsal Šťastný v prohlášení. Dodal, že nemůže zůstat ve straně, "kde vlastní názor není přirozenou součástí svobodné vnitrostranické diskuse, nýbrž důvodem pro vylučování jednotlivců či likvidaci celých stranických organizací". Naráží tak na události posledních týdnů a měsíců, kdy byli ze strany vyloučeni například Tomáš Hrdlička nebo zrušeny oblastní sdružení v Praze 4 či Praze 12.

Šťastný uvedl, že veřejný prostor neopouští. "Rád bych učinil vše pro to, aby byly vytvořeny podmínky pro vznik nového politického subjektu pod vedením bývalého prezidenta republiky Václava Klause, pokud se Václav Klaus rozhodne do jeho čela postavit. Já pevně doufám, že se tak stane," napsal v prohlášení.

Takový projekt by se podle něj měl stát "jedinou a poslední šancí pro záchranu naší země před nástupem komunistů k moci, pravicovou hradbou proti nebezpečně se rozpínající levici, skutečným bojovníkem za národní zájmy a garantem obnovení a sjednocení autentické pravicové politiky" v Česku.

Šťastný byl členem ODS v Praze 10, která je delší dobu v opozici proti současnému vedení pražského regionu v čele s předsedou pražské ODS Bohuslavem Svobodou. Z ODS Prahy 10 byl také Hrdlička, který byl označován za šedou eminenci občanských demokratů a za jednoho z takzvaných kmotrů.

enriko ( 24. srpna 2013 10:44 )

nmlk:co si mě bereš do úst? Máš nějaký argument nebo jen tak kecáš z hladu? Jací rádoby podnikatelé? Troubo, já se živím od roku 1991 sám a docela dobře. Až tohle dokážeš pak se ozvi. Zatím jenom pindáš nenávistné kecy, nic konkrétního, jen že všichni kradou a pořád dokola.

mnpv ( 24. srpna 2013 10:35 )

Pak ovšem máte právo pouze držet hubu a krok.

nmlk ( 23. srpna 2013 21:18 )

Itartas, ty jsi odporná běhna, hnusná čub.ka.

annakarenina ( 23. srpna 2013 19:30 )

Prebehliky si zapamatovat a vykrouzkovat.

itartas ( 23. srpna 2013 19:23 )

nmlk: ... divím se, že o tebe ještě neprojevila zájem CIA, když máš takové info!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa