Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Premiér Rusnok: Jsem tak trochu exot, žiju 24 let s jednou ženou

Premiér Rusnok vystřídal v čele vlády Petra Nečase. A doufá, že jeho manželství nečeká stejný osud
Premiér Rusnok vystřídal v čele vlády Petra Nečase. A doufá, že jeho manželství nečeká stejný osud  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
22. července 2013
16:00

Paní Rusnoková je tak trochu jako paní Columbová. Nikdo jí nikdy pořádně neviděl. Premiér Jiří Rusnok ji však tajit před veřejností nehodlá. Sám sebe ale žertem označil tak trochu za "exota". Žijí spolu totiž přes 24 let, mají tři děti a rozhodnutí, jak moc bude paní Rusnoková vidět, nechává šéf úřednické vlády čistě na ní.

"Mám jednu ženu stále, více než 24 let, a mám s ní tři děti - s tou jednou ženou. Takže v tomto směru jsem poněkud exotický případ pro pražské prostředí, jak jsem pochopil," pobavil dnes Rusnok novináře na tiskové konferenci po setkání s Vítem Bártou (VV).

Narážel přitom na "slasti a strasti" předchozích českých premiérů, kterým se manželství pod tíhou politických kariér rozpadla. Rozvedli se Paroubek i Topolánek, naposledy pak v troskách skončilo taktéž dlouholeté manželství Petra Nečase, který Radku Nečasovou vyměnil za svou pravou ruku Janu Nagyovou.

Šéfem premiérova kabinetu však tentokrát již není žena, ale Zemanův fanoušek, právník Karel Štogl. Opakování stejné aféry jako v případě Nečase tak u Rusnoka určitě nehrozí. A nový premiér upřímně doufá, že jeho vztah s manželkou i celá rodina přežijí bez úhony celý jeho "adrenalinový exces", jak dnes označil rozhodnutí vést úřednickou vládu.

O manželce pak Rusnok prozradil: "Je svébytný člověk, zcela suverénní. A je na ní, jestli někde bude chtít vystupovat ve vztahu k médiím. Předpokládám, že zrovna není ten typ, že by potřebovala exhibovat v nějakých magazínech. Je to samozřejmě na ní. Já ji schovávat nebudu a neschovávám."

Zároveň pak Rusnok potvrdil, že se nebude stěhovat do Kramářovy vily. A to ani v momentě, kdyby jeho kabinet získal podporu ve Sněmovně. Právě o tom pak dnes Rusnok jednal s Bártou, který by prý rád zabránil návratu Kalouska k moci. A tak podporu úřednické vládě nevyloučil. 

ko.ko.tek ( 23. července 2013 07:42 )

přece ho nebudeme strkat do každýho hnoje

ko.ko.tek ( 23. července 2013 07:42 )

mu ho honila pravou rukou

ko.ko.tek ( 23. července 2013 07:41 )

Exot jsi skutečně, ale ne proto, že bys byl s jednou babou 24 let, příčina je jinde

kuniksicht ( 22. července 2013 20:38 )

tak to ses Rusnoku takovej blb jako ja

zaviracispendlik ( 22. července 2013 20:34 )

to tvrdí všichni muži

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa