Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prezident se vrací do Chile: Pero chce i Livia, žertují čtenáři

Václav Klause vrací do Chile, kde slavně zestátnil protokolární pero
Václav Klause vrací do Chile, kde slavně zestátnil protokolární pero  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: šim - 
28. prosince 2012
10:56

Prezident Václav Klaus se vrací na místo své největší mezinárodní ostudy, kterou České republice za dobu svého prezidentování způsobil. Chystá se do Chile, kde v přímém přenosu zestátnil do své kapsy pero. "Livia chce taky jedno," dělají si z hlavy státu legraci čtenáři v diskuzích.

Klausova chilská anabáze se odehrála v dubnu 2011. Od doby, kdy ČT zveřejnila záznam, na němž prezident během podpisu bilaterálních smluv se svým chilským protějškem ukryl krásné protokolární pero do své kapsy, video zhlédly téměř 4 miliony lidí.

Dva roky poté se Klaus na místo činu vrací. Během posledních 100 dnů svého vládnutí plánuje kromě návštěv dalších států také cestu do Chile. Internetové diskuze rázem ožily vtípky na adresu prezidenta.

Zatímco někteří míní, že pero jede do Chile vrátit, druzí se přiklánějí spíše k variantě, že jede ještě pro jedno pero pro svou manželku Livii, které se chilský skvost mezi propiskami údajně velmi zalíbil.

Jedno se prezidentovi musí nechat, má odvahu. Video s krádeží pera obletělo téměř celý svět a dá se očekávat, že všichni budou každý jeho krok a pohyb ruky bedlivě sledovat. Naučil se nějaké nové chmatácké triky?

pepzed ( 8. ledna 2013 18:19 )

Oprava:Smilujte se....Díky.

pepzed ( 8. ledna 2013 18:18 )

Lidičkkové.Smylujte se a všici pošlete na hrad pero.Já již nad tím uvažuji a scháním adresu hradu,aby pošťák měl co dělat.Když všici pošleme jedno pero,tak se jich sejde třeba jeden milion a nebo třeba i více a pak už nemusí krást někde v tramtárii a ještě naše republika ušetří výdaje na jeho vílet a naše česká pošta neskrachuje.Pepíno.

ddtx ( 4. ledna 2013 20:11 )

to zase bude ostuda

jajina74 ( 2. ledna 2013 08:51 )

No tak nějaký téma nahoď. Sudě podle tvýho jména toho ale v hlavě moc nemáš. Sám seš trapák....

cert ( 31. prosince 2012 17:22 )

Protože není rozhodující jestli ukradl pero za pár desítek tisíc, nebo vytuneloval firmu za par milionů. V obou případech je to zlodějina, což vy modré straky odmítáte pochopit. Pořád si myslíte, že vaše prdy voní a když krade modrej, tak je to v pořádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa