Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klaus o ministryni Peake: Kvůli ní se vládě nedá věřit!

Václav Klaus se podivuje nad kroky ministryně obrany Karolíny Peake
Václav Klaus se podivuje nad kroky ministryně obrany Karolíny Peake  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
16. prosince 2012
15:28

Karolína Peake vlétla na ministerstvo obrany jako velká voda - hned na začátku svého působení udělala tři významné personální změny. A vyhodila dva generály. Její kroky si našly řadu odpůrců, i několik zastánců. Prezident Klaus patří jednoznačně k první skupině. Peake podle něj prý navíc porušila dohodu.

Kroky ministryně Karolíny Peake dnes označil Václav Klaus v rozhovoru pro FTV Prima jako "jisté narušení elementární důvěry" ve vládu Petra Nečase.

Při opakovaných jednáních s premiérem, kdo v čele silového a důležitého resortu nahradí končícího Alexandra Vondru (ODS), byl prý ujišťován, že jednou z věcí, které zajistí stabilitu obrany, bude pokračování vedoucích funkcionářů ministerstva v jejich funkcích.

A Peake se ostatně sama ujala obrany se slovy, že neplánuje "kobercový nálet", tedy personální zemětřesení a rozprášení Vondrova týmu. K tomu však došlo. 

Pryč se ze svých funckí museli poroučet první náměstek generál Vlastimil Picek, šéf vyzbrojování Pavel Bulant i ředitel kabinetu ministra František Šulc. Namísto nich již nastoupiliJaroslav Štrupla, Pavel Kotrba a Aleše Klepek.

Klaus: Nedodržela dohodu! Peake: O žádné nevím

Krok překvapil nejen Klause, který dnes uvedl, že se o něm dozvěděl z textové zprávy při přednášce v Německu, ale také premiéra Nečase. Klaus prý "nevěřil svým očím", když se o odvolání čelních ardmáních představitelů dozvěděl.

"Jistá nedůvěra v tomto smyslu ve mně musela vzniknout," podotkl však prezident, pohoršený prý neschopností politiků dodržovat dohody.

"Příkrá slova pana prezidenta mě velmi mrzí. Myslím, že je zbytečné nadále hrotit situaci. Znovu zdůrazňuji, že jsem s nikým žádnou dohodu o personálních otázkách na ministerstvu obrany neuzavřela. O žádné takové dohodě nevím a nebyla jsem v tomto směru ani informována," sdělila Právu ministryně Peake.

komentator ( 17. prosince 2012 12:38 )

Komentář p.Čmeličky ze serveru české noviny odsuzující bývalou odéesačku K.Peak přezdívanou modrá pí-a! Karel Čmelička: Co si ta bývalá odéesačka K. Peaková (alias MODRÁ PÍ-A) myslí? Ta drzá přeběhlice (POBĚHLICE), bývalá odéesačka Peaková (Véčkaři ji výstižně přezdívají MODRÁ PIZDA)dosadila do vedení ministerstva lidi, kteří spolu s bývalou ministryní obrany Parkanovou, jejím náměstkem Bartákem a s Kalouskovým kámošem zbrojařem Hávou rozkradli miliardy při nákupu silně předražených a mnohdy pro armádu nevhodných zbraní a letadel jako např. nefunkční letadla CASA. Pochopitelně v těch zlodějinách jel taky ten ŠMEJD Lihoslav (Padák)Kalousek. Začínám rozumět lidem, kteří již "vybírají" kandelábry pro megazloděje Kalouska, Parkanovou, Hávu. Myslím, že na seznam těch gaunerů, je třeba dále dopsat MODROU PÍ-U K. Peak. Gauneři Kalousku,Peak,Parkanová odstupte, pokud je čas. Lidi mají plné zuby těch vašich zlodějin a lumpáren. Pokud SAMI neodejdete včas, dopadnete velmi špatně. Vaše zlodějiny nezůstanou nepotrestané!! 15.12.2012 107

komentator ( 17. prosince 2012 12:29 )

K pobavení a k poučení komentář ve verších o profláklé bývalé odéesačce Peak škodící této zemi Ludvík Kaliban, Kostelec nad Černými lesy Neděle, 16.prosince 2012, 16:165 | Drzá Karla s koňskou bradou, neřídí se dobrou radou. Sotva vešla na obranu, vypálila první ránu: vyházela odborníky dosadí tam permoníky Kalouskovi a své zlodějské permoníky(Lidem = sněhurka a 7 trpajzlíků!)

slava123 ( 17. prosince 2012 09:37 )

http://novy.email.cz/download/a/wK9cE9MujVUJ0ceIKvtAtApGqVE-EZD2MwG5vdV1dq0m-u8nlKukTdAHmonck6YV2R-y ocU/eu-vyzvala-necase-k.pdf

ahmik ( 17. prosince 2012 09:34 )

VLAKU,opravdu Klaus svým způsobem přitahuje jako magnet.Teď jde o to koho a co.Nula v žádném případě není,nemůže sice podle ústavy věci měnit nebo nařizovat,ale dlouhodobě alespoň říká své názory třeba na sudetoněmec.otázku a omlouvání se sudeťákům,bombardování Bělehradu,přijetí eura,názory na Kalouskovy reformy (DPH,penzij.reforma atd.)a podle toho bude v budoucnu posuzován ať se to komu líbí nebo ne.

slava123 ( 17. prosince 2012 09:34 )

Třeba privatizace že

Zobrazit celou diskusi