Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Návrat Bursíka se nekoná: Liška obhájil post předsedy Strany zelených

Autor: ČTK, lm - 
24. listopadu 2012
16:27

Předsedou Strany zelených bude i nadále Ondřej Liška, rozhodli o tom delegáti sjezdu v České Třebové. Na post předsedy neúspěšně kandidovali také Martin Bursík, Jiří Koreš a Eva Kodymová.

Strana zelených si dnes zvolila staronového předsedu. Funkci obhajoval Ondřej Liška. Utkal se s ním Martin Bursík, který na základě výsledků voleb v roce 2006 přivedl zelené do Sněmovny a do vlády premiéra a tehdejšího šéfa ODS Mirka Topolánka. Sjezd začal v pátek a pokračuje do neděle.

Bursík chtěl v případě zvolení podle svých slov navázat na úspěch ve sněmovních volbách v roce 2006, což se podle něj Liškovi nepodařilo, a modernizovat ekologická témata. Chtěl být pojistkou proti radikálnímu křídlu ve straně, které by mohlo napomáhat sociálnědemokratické vládní spolupráci s komunisty.

Liška Bursíkovi vytýkal, že se stáhnul z čela strany v době, kdy zelení po ztrátě voličské přízně přišli o státní dotaci a zápasili s finančními problémy. Uvedl, že se za jeho vedení podařilo stranu finančně stabilizovat.

Zelení vypadli z nejvyšší politiky po sněmovních volbách v roce 2010, kdy nepřekročili pětiprocentní hranici, a nedostali se tak do Sněmovny.

ivoadler ( 25. listopadu 2012 10:26 )

I Bursík je antikomunistický kokoot, navíc je to vyžírka, zvyklý na nicnedělání. Že prohrál v boji o post předsedy je výhra Zelených.

mnpv ( 24. listopadu 2012 18:59 )

jj přesně. Jaké okrádání? Lidi snad nejsou analfabeti, nebo jo?

moiaza ( 24. listopadu 2012 18:56 )

 Kluci bijte se. Vládní korýtka jsou napěchované až po okraj. Kdo se k ním dostane, má vystaráno po celý život. A jak se tam dobře mlaská.

alena2010 ( 24. listopadu 2012 18:02 )

To je dobře, že se zbavili Bursíka. Dělá jim se svou biomasou jen ostudu. Jakákoliv funkce pro něj dělá zelené nevolitelnými.

abvydavatelstvi ( 24. listopadu 2012 17:44 )

V Blesku pro ženy je nová reklama Psycholog na zavolanou... že pomůžou vyřešit lidem problémy ale malým písmem pod číslem je že minuta hovoru stoji 70 Kč .... to je Teda pořádná svinarna na okradani zoufalých a nešťastných lidí....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa