Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Radek John (VV) se vrací k novinařině: Chce psát o rozkrádání v Česku

Radek John (vlevo) je lídrem Věcí veřejných - vpravo Kateřina Klasnová
Radek John (vlevo) je lídrem Věcí veřejných - vpravo Kateřina Klasnová  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
31. října 2012
19:13

Z televizní obrazovky se přesunul do politiky, usedl do křesla lídra Věcí veřejných, ale i ministra vnitra. Teď se však Radek John vrací k novinařině. Jako vedoucí jednoho z oddělení ve vydavatelství Empresa Media. Politické kariéry se však nevzdává. A slibuje, že přijde s informacemi o "mafiánské chobotnici, rozkrádající veřejné peníze v této zemi."

Publicistika ho proslavila, nyní se k ní vrací. Lídr Věcí veřejných a někdejší televizní tvář z pořadu Na vlastní oči Radek John totiž od 1. listopadu nastoupí do vydavatelství Empresa Media, která stojí za tituly jako Týden, či Instinkt.

John se stane novým vedoucím publicistického oddělení. Bude tak mít pěkně na pilno. Svých politických funkcí se vzdát nehodlá.

"Hodlám publikovat fakta o rozkrádání v této zemi a informace z české politiky, které má česká veřejnost právo znát," nechal se slyšet John. A dodal: "Jsem přesvědčen, že v demokratickém státě nesmí být síla, která by politikovi bránila v publikování faktů, které při své práci zjistil."

Hrozí střet zájmů?

Předseda "Véček" a bývalý ministr vnitra John přitom vede ve Sněmovně bezpečnostní výbor. A také má jako člen mandátového a imunitního výboru přístup např. k žádostem policie o vydání poslanců k trestnímu stíhání. A nebo do příslušných spisů, pokud si je výbor od policie vyžádá. Vedle toho je John třeba členem představitelstva pro Prahu 5.

Nepůjde tak trochu o střet zájmů? John v politice může snadno přicházet do kontaktu s informacemi, které jsou v nějakém režimu utajení.

Vydavatelství je však evidentně za Johna rádo. "Jsem rád, že jsme se s Radkem domluvili a že bude pracovat pro nás. Radek John za svou novinářskou kariéru dokázal odhalit spoustu nešvarů, korupce... Jsem přesvědčen, že Radek bude významnou posilou,” uvedl pro ČTK šéfredaktor Týdne František Nachtigall.

Soukup a VV spolupracovali již dříve

Toto spojení však příliš překvapivé není. Majitel vydavatelství, mediální magnát Soukup, již dříve spolupracoval s VV. Mediální agentura Médea totiž zajišťovala pro Véčkaře nákup inzertního prostoru před volbami v roce 2010.

Soukup v minulosti spolupracoval třeba i se Stranou zelených, či ČSSD. A v současnosti pomáhá s kampaní prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi.

kana2 ( 2. listopadu 2012 15:36 )

jen ať píše když chtěl něco dělat ve vládě tak ho Nečas vystrnadil a myslel si že mu kývat jak to teď dělá koňská hlava a kdy už se začnou ty rozkradený peníze vracet mohl by se z toho zalepit ten dluh nic by se zdražovat nemuselo ale po těch zlodějích to nikdo nechce to zaplatí znovu daňoví poplatníci když už s tím nemůže nic dělat tak ať o tom hezky píše a všechny porefený husy ať drží zobáky

jity ( 1. listopadu 2012 12:23 )

Co on proti tomuto rozkrádání udělal? Taky si pomohl na časopisech pro VZP.

kajlice ( 1. listopadu 2012 08:38 )

 No tak to budeme mít zprávy z první ruky ..... Vsadím se , že předsedou VV bude Vítek Bártů, místopředsedkyní Kačenka .

manizna ( 1. listopadu 2012 08:25 )

P.S. Hvězdičky místo písmenek jsem si dala sama,protože tam žádné sprosté slova nebyly,jen *****

manizna ( 1. listopadu 2012 08:23 )

Asi mu už dočista hráblo,vypadá jak Matůš **** z Trenčína a je stejný ***** jak Ti ostatní ****** z vlády a spol., a br,určitě si tu knihu koupím k letošním Vánocům

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa