Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Véčkaři vyrazili neposlušného Šťovíčka: Pomáhal Nečasově vládě

Litvínovského starostu Milana Šťovíčka vyloučili Véčkaři ze svých řad
Litvínovského starostu Milana Šťovíčka vyloučili Véčkaři ze svých řad  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
1. listopadu 2012
10:19

Šel proti svým, a tak ho stihl trest. Někdejší místopředseda VV Milan Šťovíček dostal padáka ze strany za to, že napomáhal při hlasováních vládě Petra Nečase v době, kdy už s ní Véčkaři dávno "nepečou".

V dubnu rezignoval na post místopředsedy Věcí veřejných a spekulovalo se o tom, že Milan Šťovíček odejde ke Karolíně Peake (LIDEM). Nakonec však Šťovíček kabát nepřevlékl.

Jenže teď byl Šťovíček ze strany vyhozen. Potvrdil to dnes místopředseda VV Tomáš Jarolím. Grémium opozičních Véček vyloučilo Šťovíčka kvůli tomu, že podporoval Nečasovu vládu.

"Důvodem je jeho postoj a podpora vlády a hlasování s koalicí," potvrdil Jarolím. Rozhodnutí širšího vedení strany podle něj bylo téměř jednomyslné. Proti byl jen poslanec David Kádner.

Předseda John: Šťovíček kazil čitelnost strany

Starosta Litvínova Šťovíček tak doplatil na to, že se kladně stavěl k vládním reformám, např. spornému daňovému balíčku, který dlouhodobě VV kritizují.

Šéf strany Radek John ostatně Šťovíčkův vyhazov avizoval již dříve. Podle něj totiž VV chtějí být čitelnou opoziční stranou a to se jim nedaří právě kvůli Šťovíčkovi.

"VV jsou v opozici, chceme být naprosto čitelně v opozici. Chceme, aby celý národ věděl, že nesouhlasíme s postupem vlády," uvedl John. "Pan Šťovíček nám tu čitelnost kazí. Kalí to zrcadlo, takže grémium to musí vyřešit," dodal předseda VV. A tak se také dnes stalo.

osinek ( 1. listopadu 2012 15:17 )

Šťovíček byl koupen vládní koalicí, aby svým hlasem pomohl udržet Nečase a jeho korupční ministry nad vodou. Šťovíček prý stál vládní koalici těžké prachy Odéesáčtí kmotři a zloději ze strany recyklovaných černo***níků prý vytvořili zvláštní fond k "nákupu" několika Véčkařů a nezařazených poslanců, kteří za dobrý peníz (půjde o těžké miliony)podpoří vládní koalici Dobře informovaní novináři již naznačují, že Nečasova vláda přežije hlasování o důvěře. Že vládní koalice "koupí" potřebný počet poslanců ze strany VV, kteří vysloví důvěru Nečasovi a jeho korupčním ministrům!! A Nečas s Kalouskem a s odéesáckými kmotry mohou být v pohodě. V klidu můžou pokračovat v rozkrádání této země!

valenta008 ( 1. listopadu 2012 15:00 )

Strana VV je ukázkou toho,jak zlikvidovat nepohodlné jednotlivce nebo skupiny.Je to jednoduché-najít nebo vymyslet něco kompromitujícího a udělat z toho i zásluhou médií kauzu.Třeba i takovou blbost jako bylo podplácení kvůli nějaké loajalitě a za pár šupů na rozdíl od milionových tunelů jiných stran.Neustále to opakovat a rozebírat a tím oblbovat veřejnost.Nakonec dojde k likvidaci v tomto případě celé ministrany,která nepokrytě poukazovala na lumpárny a krade se vesele dál.

sakra ( 1. listopadu 2012 12:57 )

No a co? Bezcharakterní Šťovíček vstoupí do ODS, nebo k píč.usům!!! Jinam stejně svým "smýšlením" nepatří!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa