Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Toskánská vila se skvosty za miliony: Vítejte v Dalíkově pokladnici!

Autor: fab, lmk - 
11. října 2012
08:08

Je to jako z Alibaby a 40 loupežníků: Člověk lapá po dechu, když spatří tu horu pokladů. Stejný pocit měla dívka, která žila v Topolánkově a Dalíkově supervile v Toskánsku. Všude drahá umělecká díla. Nahromaděná ovšem jen jedním mužem…

Vila s bazénem a terasou nad Porto San Stefano páchne penězi. Luxus na každém kroku, vířivka jako oceán, bazén s fitkem, terénní BMW a skútry Vespa GT k dispozici hostům. Stejně jako jachta s kapitánem.

Marek Dalík (37) naplnil oranžové stavení poklady moderního výtvarného umění. Hrubým odhadem za 15 milionů! Dívka, která se se svým svědectvím obrátila na Blesk a přála si zůstat v anonymitě, tu strávila část léta. Mohla si pohladit obří mušli Nostalgie od Federica Díaze bratru za milion. Diazova díla závratně stoupla na ceně poté, co autor ozdobil Český pavilon v Šanghaji svojí Zlatou slzou.

Terasu zase zdobí Tanči Anči Lukáše Rittsteina. O její ceně nechtějí galeristé ani hovořit. Málokdo by si to dal na zahradu. Ostatně kdo z nás na to má? Snob Dalík ano. Navíc jsou to výborně ulité peníze…

A ještě mu říká pane tohle

Umělecká díla: odhad 15 milionů

● Lukáš Rittstein: The Lost Thing Found (Ztracená věc nalezena)

● Lukáš Rittstein: Let's Dance Anna (Tanči Anči)

● Federiko Díaz: Ulita

● Plastika Zrzka

● Další díla moderního umění, obrazy a designový nábytek

Nemovitosti: 80 milionů

● Vila v Toskánsku: 40 milionů

● Luxusní vila na Hradčanech (část): 26 milionů

● Tenisový areál ve Vestci u Prahy: 8 milionů

● Dům v Brně-Žabovřeskách: 2 miliony

● Luxusní dům v Bělé pod Pradědem: 3 miliony

pepzed ( 16. října 2012 18:15 )

Jak asi k tomu všemu pacholek přišel?Je to asi poctivě nakradený.Tak zvedněte lidičky ***ky a hurá krást.Jestli to ale umíte.Já teda nee.Proto máme doma velkej prd.Pepíno.

bleee ( 15. října 2012 13:51 )

neboj 80% lidí do makaj, jak stále radíš vydělávají tolik, že jim to sotva stačí na ZÁKLADNÍ životní potřeby a žije od výplaty k výplatě a ty neděláš nic jiného, než obhajuješ bandu podvodníků a zlodějů ve velkým, a kecáš nesmysly a myslíš si že tím odvrátíš pozornost od jádra problému-jistě patříš mezi podobný ůpoctivě pracující"

bleee ( 15. října 2012 13:47 )

promluvil další "poctivej"

bleee ( 15. října 2012 13:45 )

protože dělal špinavou práci za ty co to mohli rozhodnout(takový lidi jsou běžně k dostání, aby ti nahoře se do něčeho nenamočili a pak jedou fifty fifty)

marie60 ( 15. října 2012 10:49 )

Tady nejde o tenhle dům, ale o vše, co Dalík vlastní. Tady jedni s pomocí realitky prodávají starší dům, který je částečně postavený z kotovic, za 2 200 000kč. Každý se tomu divil, protože ani k tomu nemají pořádnou zahradu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa