Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bátorův AZkvíz: Ze státního bankomatu dostal bonus 250 000 odstupného

Bátora uspěl v AZkvízu, podojit se mu podařil také bankomat státní, když odcházel ze své funkce
Bátora uspěl v AZkvízu, podojit se mu podařil také bankomat státní, když odcházel ze své funkce  (Autor: Youtube.com)
Autor: ČTK, oj, šim - 
17. ledna 2012
12:02

Extremismem pošpiněný a Hradem hájený úředník Ladislav Bátora ví, jak podojit státní bankomat. Aby ne, natrénoval si to v oblíbené soutěži AZkvíz, kde na první pokus trefil bonus. Získat odstupné 250 000 korun tak pro něj musel být hračka.

Než se podařilo dojednat odchod kontroverzního úředníka Ladislava Bátory z ministerstva školství, trvalo to měsíce. Když se to konečně podařilo, ukázalo se, že Bátora rozhodně neodešel s prázdnou. Podle informací deníku MF Dnes si odnesl zlatý padáček v hodnotě 250 000 korun.

Ministr Josef Dobeš (VV) jeho dosud nadřízený, se k věci vyjádřil způsobem, jaký je mu vlastní. "Já se vám přiznám, že se vám k této otázce nebudu vyjadřovat," reagoval Dobeš na otázku deníku, proč Bátora dostal odstupné.

"Pan Bátora zůstal zaměstnancem i po rezignaci. Přijal post poradce. Z organizačních důvodů pak bylo jeho místo zrušeno, a tak měl zákonný nárok na odstupné," sdělil Antonín Zelenka z tiskového odboru ministerstva školství s tím, že Bátora ukončil svůj pracovní poměr k 31. prosinci. Bátora tak na ministerstvu školství působil celkem devět měsíců. Většinou času na zkrácený úvazek.

Otázkou je, zda bylo jeho místo zrušeno skutečně z organizačních, nebo ze zcela zištných a účelových důvodů, tedy aby mu na odstupné vznikl nárok.

Bátora, kterého si do úřadu přivedl Dobeš, v minulosti kandidoval za nacionalistickou Národní stranu ve volbách do sněmovny. Proti jeho působení na ministerstvu se ihned zvedla vlna kritiky. Protestovali proti němu neziskové organizace i politici. Kromě jeho napojení na ultrapravicovou scénu se jim nelíbily jeho aktivity v konzervativní iniciativě D.O.S.T. Když pak Bátora urazil na sociální síti Facebook předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, odmítali ministři této strany chodit na jednání vlády.

Svoji rezignaci Bátora v říjnu vysvětlil tím, že se chce veřejně angažovat, v čemž mu bránil závazek zdržet se politických prohlášení.

Trefa v AZkvízu

Kdyby však Bátorovi veřejné angažmá nevyšlo, nemusí věšet hlavu. Už v minulosti prokázal dostatečnou míru soutěživosti. Dokonce dvakrát se zúčastnil oblíbené televizní vědomostní soutěže AZkvíz. Poprvé se sice do finále nedostal, podruhé mu však už v cestě k bankomatu nestálo nic.

A dokonce se na Bátoru usmálo štěstí. Hnedka trefil bonusové políčko s částkou 9500, pak nejvyšší možnou hodnotu 5000 a nakonec tisícovku. Bonusové políčko ze státního rozpočtu v hodnotě 250 000 pak při odchodu z funkce nebyl problém uhrát. Tah na branku Bátora jednoznačně má.

Nenápadně se navíc při úvodním dotazníku moderátorky prořekl, že je stále svobodný. "S tím je práce dost, koníčky žádné nemám" nechal se slyšet Bátora, který v té době pracoval jako nezávislý publicista.

Video Ladislav Bátora neomylně prvním losováním vytáhl prémii - /Youtube/
Video se připravuje ...

dentistablesk ( 17. ledna 2012 14:28 )

Cože von je ještě svobodnej, nebo co to mele na tom videu? Tak to už se ničemu nedivim ....

hejhej ( 17. ledna 2012 13:38 )

Všichni ve vyšších patrech kradou a říkají tomu odměny.Když něco pos/eru,jako Dobeš,nikdo z jeho ministerstva včetně jeho by neměl dostat nic mimo pokuty za špatně provedenou práci.Ale o tom si můžu nechat jen zdát.

sakra ( 17. ledna 2012 13:26 )

Neskutečné jak jsou rozhazovány neustále peníze daňových polatníků a je to stále dokola. Nečasi už s tou "vládou" táhni do háje!!!

rudyptak48 ( 17. ledna 2012 13:15 )

Co to je 250 tisíc? Lidé i na nižších pozicích, dostávají za neschopnost, nebo podezření z korupce daleko vyšší zlaté padáky. Opakovaně se na to poukazuje, a opakovaně se to děje. Vládní činitelé si kupují za státní prachy drahé milenky...ap. Tuhle korupční mašinu už nezasatví ani konec světa. I tam by se pokoušeli podmáznout toho nejvyššího.

blooroses ( 17. ledna 2012 12:47 )

Ne že nekřičíš. Kříčíš tu s vykřičníkama, číčo Navíc šílený kraviny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa