Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ondra (29): Chtěl si mě koupit Radek John

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Aleš Půček - 
26. května 2011
05:59

Čerstvě dostudovaný Ondřej (29) se tak jako mnoho jiných absolventů snažil na konci roku 2010 marně najít práci. Proto ho zaujal inzerát na stránkách známého pracovního portálu, kde nabízeli práci politologa, který měl sledovat obsah internetových stránek. Skutečnost byla jiná. Na pohovoru se dozvěděl, že jeho hlavní činností by bylo manipulovat anketami a přispívat do diskusí ve prospěch Věcí veřejných.

Účel světí prostředky. Přesně takhle postupoval Vít Bárta když zadal spřátelené pracovní agentuře Retail Formation, která vybírala zaměstnance i pro jeho bezpečnostní agenturu ABl, aby najala lidi i pro jeho nový podnikatelský záměr maskovaný jako politická strana Věci veřejné.

Jedním z mladých lidí, kteří dorazili na pracovní pohovor byl i Ondřej (29) z Prahy. Blesk.cz poskytl exkluzivní popis toho, jak řízení o kterém věděl podle bývalé PR manažerky VV Aleny Maršálkové i Radek John probíhalo.

Personalisty zajímalo jakou podporují uchazeči stranu

"V listopadu 2010 jsem odpověděl na inzerát, ve kterém společnost Retail Formation hledala lidi na obsazení pozice politolog," sdělil Blesk.cz Ondřej, který právě obor politologie vystudoval na Univerzitě Karlově.

Záhy byl pozván na pohovor. Ten probíhal značně nestandardně. "Konal se v jakési podivné kanceláři v Praze 4 Michli. Nebylo tam žádné vybavení a mladá atraktivní personalistka se mnou vedla ze začátku tajuplný rozhovor ve kterém si mě zřejmě testovala," myslí si Ondřej.

"Po chvíli se začala ptát na mé politické názory. Především ji zajímalo, jakou podporuji stranu," uvedl Ondřej, který zvolil taktiku vyhýbavých odpovědí.

Manipulujte anketami ve prospěch Věcí veřejných

Ty personalistku zřejmě uspokojily a proto Ondřejovi prozradila, že ve skutečnosti se jedná o práci pro Věci veřejné. "Mým úkolem mělo být přispívání pod anonymními přezdívkami do různých diskusí pod články a na sociálních sítích. A také hlasování v anketách tak, aby dopadly ve prospěch VV," prozradil Ondřej.

Cílem bylo vyvolat dojem, že lidé podporují kroky Radka Johna a jeho faktického šéfa Víta Bárty. Práce měla probíhat přímo v sídle strany ve Štefánikově ulici. Na směny, živnostenský list a za stovku hrubého na hodinu. Ondřej, o části jehož příběhu informoval server vasevec.cz, práci s díky odmítl. Na rozdíl od osmi dalších mladých lidí, kteří do žoldu vstoupili. Vít Bárta je nazýval svou tajnou guerillou.

qqqq ( 30. května 2011 08:53 )

Jen naivní blbec si může myslet vylepšování image pol. strany v diskuzích - jakýchkoliv , je neobvyklé . Dělají to zvláště důkladně zloději z ODS + ČSSD . Dělají to všichni , jen na VV se poukazuje. Jdou úpo nich jako STB po chartistech. Něchtějí s nimi krást.

montevideo ( 27. května 2011 22:06 )

Podle titulků: "Bárta si kupoval mladíky" a "Ondra (29): Chtěl si mě koupit Radek John" je ta strana nějaká přihřátá

Rajče ( 26. května 2011 11:45 )

Ondra takový charakter jak se nám tu snaží namluvit, tak proč s tímhle tvrzením nevyezl hned v roce 2010 když se to údajně stalo? Odpovím si sama. Najednou se to někomu hodí do krámu a hrdina Ondra potřebuje prachy páč o čerstvé absolventy nestojeje ani u kasy v Lidlu co? Hnus, velebnosti

tendertouch ( 26. května 2011 11:03 )

Zákony ve prospěch této republiky ne ve prospěch politiků to zaručí. A ty musí být schválené v první řadě. Čím déle tam někdo je, tím je to horší. Ať ti dobří odměnu mají, ale za kladné výsledky a ne za rabování. První zákon, který by měli schválit je trestní zákon doplněný o rozkrádání státního majetku a úmyslný čin v neprospěch státu. Pak bych to dala i se zpětnou platností pro audit smluv a akcí, které předchozí zástupci realizovali. A věřím tomu, že by to šlo. Dobrý právník by musel být u těchto zákonů a myslet na to, že pokud nebude toto ve prospěch republiky, i on či jeho děti jednou budou žít v "hnoji". Protože pokud si politici myslí, že se jich to netýká, mýlí se. Přibývá chudých a těm už nebude na ničem záležet. A půjdou na ty, co mají, aby přežili

stastnyjim ( 26. května 2011 11:01 )

Gogo, v čem se ta čistota VV konkrétně projevila? Neznám jejich žádný konktérní čin, aby nějak postihl nebo dokonce zabránil rozkrádání ODS a TOP09. Když se ukázalo podezření na korupci Drobila, tak VV horlivě vládu podržely, jakož i v druhém případě. Vždyť mohly vyslyšet přání "lidu" a vládu svrhnout a zabránit tak tomu dalšímu rozkrádání a likvidování státu. I když nevím, co mají slova "likvidování státu" znamenat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa