Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zmrzlinář John chce za ministra kolouška Dobeše

Radek John v "Pitomé kavárně" rozdával dětem zmrzlinu
Radek John v "Pitomé kavárně" rozdával dětem zmrzlinu  (Autor: čtk)
Autor: ap - 
30. června 2011
14:09

Radek John se rozhodl, že ve vládě je přeci jen líp, než mimo ni a chce v koalici pokračovat. Oznámil to u dveří pražské Pitomé kavárny, kde rozdával dětem zmrzlinu za vysvědčení. Koaliční dodatek má být podepsán odpoledne. Novým ministrem dopravy by se podle jeho přání měl stát volební manažer Věcí veřejných Pavel Dobeš (29).

Tak jako se veverka nechce vzdát svého oříšku, tak se ani vedení Věcí veřejných nechce vzdát teplých křesel ve vládní koalici. A protože jim premiér Petr Nečas vyšel částečně vstříc, stáhli podle Johna véčkaři své asi 246. ultimátum a zůstávají ve vládě.

Podle Johna získá místopředsedkyně VV Karolína Peake funkci vicepremierky a šéfky legislativní rady vlády. Véčkařům se také podařilo prosadit odchod ministra dopravy Radka Šmerdy, kterého strana přitom sama na funkci po "dobrovolném" odchodu Víta Bárty jmenovala. Šmerda již podal demisi, kterou prezident Václav Klaus přijal.

 

Novým kandidátem na ministra je devětadvacetiletý manažer strany Pavel Dobeš. Ten mimo jiné ve straně odpovídal za elektronickou volbu předsedy VV, během níž se redaktorovi Blesk.cz podařilo získat během jednoho dne tři registrace umožňující hlasování. Schválit Dobešovu nominaci musí ještě premiér. Pokud by u Petra Nečase kandidát narazil, stal by se dalším kandidátem podle serveru idnes.cz původní favorit a ekonomický expert VV Lukáš Hampl.

Volební manažer VV Pavel Dobeš (29) by se měl ujmout ministerstva dopravy Volební manažer VV Pavel Dobeš (29) by se měl ujmout ministerstva dopravy | Věci veřejné

Ostatní se Johnovu vyjádření diví

Záměr Věcí veřejných může ale ještě narazit. Lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg totiž po odchodu ze schůzky s prezidentem Václavem Klausem řekl, že o dohodě nic neví. Zdůraznil ale, že se až ve středu večer vrátil z cesty do Libye a koaličními otázkami se nezabýval. Ochoten dále jednat je prý v případě, že diskuse bude věcná.

A slova předsedy Johna o dosažení dohody o dalším pokračování vlády mírní i jeho podřízená Karolína Peake. Výsledek bude podle ní možné říct až po odpoledním jednání K9. Ta se sejde ve čtvrtek v 16:00.

jednookykral ( 1. července 2011 12:50 )

No, tak se podívejte na Kalouska, ten je ministrem financí x let, a při tom je to chemik...

gogo ( 30. června 2011 21:02 )

S absolutní absencí alespoň zbytků cti a hrdosti. Podvedl své voliče a umožnil svojí zbabělostí aby tato "vláda" dokonala dílo zkázy které započala. VV jsou již politicky mrtví...

arcaben ( 30. června 2011 18:07 )

největší kus.....JOJOEFEKT je fakt svinstvo...BLEKOTA(Bárta) and JEKOTA(John)už jim chybí jen Rumburak,páč na takové pohádky můžou nalákat fakt jen naivní,bezelstné děti!!!Jekota to bere oklikou přes zmrzku,jó budoucí volič........

sirena ( 30. června 2011 15:38 )

Voličů VV ani TOP 09 mi líto není. Tyto strany dělají to,co měly v programu a nikdo slušný a trochu myslící je volit nemohl.

siroky11 ( 30. června 2011 13:21 )

že ty štěnice z VV odejdou z Vlády? Drží se tam opravdu jako štěnice a jenom nesmyslně vydírají. Nemám rád tu "Modrou lůzu", ale toto je větší svinstvo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa