Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Největší lovci krásných dívek: Superguru Bárta a guru Jára

Autor: Aleš Půček, mivrk - 
19. května 2011
05:20

Jeden si říká Óm nadsamec a guru Jára. Víta Bártu zase nazývají Centrální mozek lidstva a sám sebe označil za superguru. Přestože obor činnosti obou mužů je zcela rozdílný, lze u Jaroslava Dobeše alias guru Járou a faktickým šéfem Věcí veřejných Vítem Bártou najít několik překvapivých a jistě zcela náhodných podobností.

Co mohou mít společného hledaný vůdce sekty, obviněný ze sexuálního zneužívání stovek mladých dívek, a nekorunovaný vládce Věcí veřejných Vít Bárta? Kromě toho, že Jaroslav Dobeš alias guru Jára pilně dojil peněženky svých oveček a Vít Bárta, který sám sebe označil za superguru, se podle záznamů z tajných schůzek Rady VV chystal pilně dojit stát, je toho překvapivě hodně.  Blesk.cz pět čistě náhodných podobností mezi oběma guru popsal.

1. Oba se obklopují krásnými ženami

Vášeň pro krásu spojuje oba nejznámější české guru. Jára se prý za svou kariéru vyspal s nejméně třemi tisíci ženami. A co víc, svou vášeň dotáhl k dokonalosti. Dívky za účast na kurzech, při nichž se s božským Óm nadsamcem Járou vyspaly, musely platit. A ne málo. Ani superguru Bárta se netají náklonností ke krásám něžného pohlaví. Na kandidátce jeho Věcí veřejných se nacházely samé přitažlivé ženy (kterým stafáž dělaly bezvýznamní muži). Kateřinu Klasnovou, podle mnohých tu nejkrásnější z nich, si Bárta nakonec vzal za ženu.

2. Oba využívali krásných žen ke zvýšení moci

Guru Jára si z vybraných dívek vytvořil lektorky. Půvabné a šikovné slečny mu měly pomáhat sehnat další dívky. Hodnotil je podle toho, kolik dívenek se jim podařilo zaháčkovat. Superguru Bárta také dobře věděl, jak půvabů svých krasavic využít. Ostatně nikdy se netajil tím, že blonďaté krasavice Kočí, Klasnová, Andrýsová pomáhají zapůsobit na část voličů. I Vít Bárta údajně využíval motivačního faktoru. Získání peněz pro stranu mělo znamenat dvacetiprocentní provizi.

3. Krásné ženy je zradily a obvinily z vymývání mozků

Jenomže v každém stádu se najde černá ovce. Jedna z bývalých lektorek guru Járy vypověděla, že Járovo působení neslo všechny znaky manipulativní sekty a lektorky "ve skutečnosti sloužily jako kuplířky pro vůdce sekty." Také Vít Bárta se dočkal rány do zad. Ambiciozní členka strany kristýna Kočí ho obvinila z toho, že jí nabízel úplatek 500 tisíc Kč. Po vyhození ze strany pak řekla, že "Věci veřejné rozhodně nejsou demokratickou stranou a mají mnohem blíže k sektě." Vít Bárta pak prý při stranických jednáních vede hodinové monology, které označila za vymývání mozků.

4. Krásné ženy nutily podepisovat podivné smlouvy

Každý správný guru si čas od času potřebuje posílit svou moc. Ovečky obou tak musely občas podepsat smlouvu. Guru Jára dokonce vyžadoval, aby si dívky, které za ním do Thajska, kde působí, chtějí vyjet,  sehnaly povolení od svého senátora. Za Přemyslem Sobotkou jedna z nich skutečně dorazila. To Vít Bárta jako superguru od kandidátů do Parlamentu rovnou požadoval, aby podepsali slib poslušnosti pod milionovou pokutou. Kdo nepodepsal, zmizel z kandidátky.

5. Po obou jde policie

Jaroslava Dobeše alias guru Járu již půl roku vyšetřuje policie. Kvůli podezření ze zneužívání dívek se před ní ukrývá v Thajsku. Víta Bártu alias Centrální mozek lidstva také vyšetřuje policie. Kvůli podezření z pokusu koupit si loajalitu svých poslanců. Oba svou vinu popírají. Guru Jára tvrdí, že dívky podstupovaly sex dobrovolně. Superguru Bárta tvrdí, že se nejednalo o úplatky, ale o přátelské půjčky.

komentator ( 19. května 2011 23:17 )

Koprndo, Bárta je superguru. Proč si Bártu degradoval na pouhého guru!!

komentator ( 19. května 2011 23:16 )

Koordinační Rada strany VV řídí stranu VV Předsednictvo strany, tj předseda John a jeho místopředsedové pouze plní rozhodnutí Koordinační Rady! Na čele Koordinační Rady je superguru Bárta.A členové Koordinační Rady vesměs bývalí zaměstnanci Bezpečnostní Agentury ABL- Peak je v tomto směru výjimkou- jsou guru koordinující činnost v hlavních oblastech činnosti strany. Takže Tomíku, systém, který vymyslel "superguru" Bárta nezpochybňuj Bárta o Koordinační Radě moc nemluví. Neboť každému by na první pohled bylo jasné, že předseda strany John je směšnou loutkou, kterou vodí superguru Bárta na provázku!

jarda987 ( 19. května 2011 19:26 )

nesmíte mít na Blesk takové nároky. A navíc kdyby nepřekroutily všechny informace, to by pak nemohli srovnávat... S tímhle přístupem jde prostě srovnat, co má společného vaše babička a Václav Klaus a přišel byste na to, že jsou de facto jedna a ta samá osoba ;-) (tedy nic proti vaší babičce, jen mě to napadlo jako příklad absurdního přirovnání)

tomik999 ( 19. května 2011 18:43 )

Tak rozdíl je v tom, že ten guru asi guru je, kdežto Bárta o sobě jako o superguru nikdy nemluvil, aspoň co já vím...navíc stíhaný je jen guru!

kudlankabezbozna ( 19. května 2011 15:44 )

týýýýjo, kačo, oni to už v tom nadpisu opravili!!!!! Asi se styděli, když v českém plátku opravuje češtinu Slovenka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa