Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Havel opustil nemocnici, na premiéru svého filmu půjde!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, mivr - 
20. března 2011
10:50

Bývalý prezident Václav Havel v neděli opustil pražskou Ústřední vojenskou nemocnici, kde byl doteď hospitalizován kvůli zánětu dýchacích cest. Nyní bude v domácím ošetřování. V úterý se totiž chce zúčastnit slavnostní premiéry svého filmu Odcházení.

Havel se na interní klinice ÚVN léčil od úterý 8. března, kdy dostal antibiotika. Další podrobnosti k jeho léčbě nemocnice neuvedla. Exprezidentova kancelář už dříve avizovala, že by se Havel mohl zúčastnit slavnosti k uvedení filmu Odcházení, který režíroval podle své původní divadelní hry. Havel nakonec opravdu dorazí.

Havlovy nemoci

Havlovi se přitížilo asi před dvěma týdny. Má jen půl pravé plíce, část mu lékaři odstranili před 15 lety kvůli zhoubnému nádoru. Jakékoli onemocnění dýchacího systému je tak pro čtyřiasedmdesátiletého Havla rizikové. Oslabily ho i následné časté záněty, kdysi také kouřil a nepřidal mu ani pobyt ve vězení za komunismu.

Havlův stav byl vážný nejen v roce 1996, kdy se podrobil operaci plic kvůli rakovině, ale několikrát i v následujících letech. Naposledy to bylo v roce 2009, když ležel na klinice ORL v pražském Motole. Byl tam na malé operaci, při níž mu byl odstraněn zánět z krku, avšak jeho pooperační stav poté velmi zkomplikovalo zahlenění části pravého plicního laloku.

Kritický byl jeho stav v roce 1998 během pobytu v Rakousku, kde se musel v Innsbrucku akutně podrobit operaci kvůli proděravělému tlustému střevu. Při loňském pobytu v USA ho trápila arytmie srdce.

jozzinek ( 22. března 2011 16:52 )

Nejsem sám, kdo si o hrách Václava Havla myslí, že je to chromyslný výplod před pobytem v psychosanatoriu. Herec Jandák o tom říká: "Většina lidí o mně ví, že jsem odpůrcem, podobně jako Václav Klaus, toho pelechu Pravdy a Lásky, které se svým pokryteckým pseudohumanismem a čecháčkovským humorem zaplavují ČR vlnou neuvěřitelného pokrytectví a přetvářky." ... "Nad tím, co vše je schopen člověk, o jehož dramatičnosti mám velké pochybnosti, natočit a vyplodit, a o čemž by každý soudný člověk řekl, že je to brak." Herec Landovský označil herce Jandáka na serveru parlamentnilisty.cz... za "k.o.k.o.t.f.ü.h.r.e.r.a." Kdopak z nich je vulgárnější? Stejně je tomu v této diskuzi. Sprostě oponují většinou zastánci her Václava Havla. Zřejmě se jim líbí absurdita života. V reálném životě to chodí poněkud jinak, že santakauz...? Pan exprezident si může mít jakékoliv dementní sny, ale měl by si nechat pro sebe, a své panoptikum.

honza51 ( 21. března 2011 15:19 )

A ty děláš jako co???? Tebe snad někdo vyvolává , když tady pěješ ódy na Vaška? Ty máš někdy tak "vtipné" repliky, že se jim směješ asi jenom ty sám. A proto asi tak "dobře" chápeš "díla" VH.

honza51 ( 21. března 2011 15:15 )

Na té fotce se tváří jako kdyby "chtěl", ale "nemohl" upustit přetlak ze svého nitra

anelam ( 21. března 2011 08:57 )

Víš ,co tebe omlouvá?Jedině že zásluhou Vašíka jsi byl osvobozen od kriminálu-možná i trestu smrti,nebo jsi k díky němu přišel k majetku -to první je myslím správné

anelam ( 21. března 2011 06:55 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa