Dagmar Havlová si na premiéru sama navrhla šaty, přestože se jí na soutěži Česká Miss zalíbil model od Oscara de la Renty. „Líbil se mi, ale o tom, že bych ho chtěla na premiéru, jsem neuvažovala,“ řekla Blesk.cz Dagmar, které kalil oslavu strach o manželovo zdraví. „Ani se neptejte, jestli se o něj bojím,“ říkala s obavami v hlase. Jinak ale byla nadšená. „Premiéra a standing ovation na závěr bylo nádherné,“ rozplývala se.

Desítky herců, kteří ve filmu hráli, si také bujarý večírek, který se protáhl až do čtyř do rána, nenechaly ujít. V kině Lucerna a poté ve Slovanském domě padly i vzpomínky na natáčení. „Hrál jsem po dlouhých letech kladnou postavu, což bylo příjemné,“ řekl Blesk.cz Jiří Lábus. Ten ve snímku mj. přenáší běžky, přestože ke sportu má spíše záporný vztah. „Párkrát jsem na běžkách byl, ale to už jsou desítky let. Ale nosit je ještě umím,“ smál se herec.

Video
Video se připravuje ...

Příchody na premiéru filmu Václava Havla - Odcházení. Jan Jedlička

Fotogalerie
59 fotografií


Jiří Macháček si zase vzpomněl, jak mu maskérky oblepily obličej náplastmi. „Pak mi je zase strhávaly a musím přiznat, že to byla docela příjemná bolest. Skoro uvažuji nad bičíky a podobnými pomůckami,“ žertoval.

Jaroslav Dušek zase přiznal, že extravagantní model, který ve filmu nosí a přišel v něm i na premiéru, pochází z jeho šatníku. „Václav Havel ho viděl a chtěl, abych v něm hrál,“ svěřil.

Trochu horší náladu měla zpočátku Eva Holubová, kterou jedna z filmových kritiček označila za nohsledku Václava Havla. „Je jedním z mých přátel, ale kdybych byla jeho nohsledkou, asi jsem někde jinde,“ naznačila, že od exprezidenta nikdy žádnou protekci neměla. I když Holubová už roky abstinuje, na párty vydržela mezi posledními.