Dnes je exprezident už třetím dnem hospitalizován na interně Ústřední vojenské nemocnice v Praze s akutním respiračním onemocněním. A právě jeho zdravotní stav může zamíchat kartami. Vystoupí Havlová 19. března v přímém přenosu České Miss 2011, i když se manželův zdravotní stav zhorší? „Samozřejmostí je, že rodina, tedy Václav, je nejpřednější,“ míní Maláčová a zdůrazňuje: „I kdyby Dagmar účast zrušila pět minut před soutěží, je to v pořádku. Pochopí to všichni!“

Havlová zatím účast na Miss nezrušila

Herečka a exprezidentova manželka Dagmar Havlová je po francouzské star Alainu Delonovi druhá v historii soutěže, která vystřídá v postu předsedkyně poroty Michaelu Maláčovou. „V případě, že by Dagmar nemohla, její role bych se ujala opět já,“ vysvětluje Maláčová.

Ředitelka České Miss Blesku ještě svěřila, že s Havlovou včera mluvila. „Řekla mi, že na její účasti v porotě se zatím nic nemění. Samozřejmě že bude respektovat zdraví Václava Havla. Vše budeme s Dagmar řešit aktuálně dle jeho zdravotního stavu, který je pro Dagmar, ale i pro nás na prvním místě,“ řekla Blesku Maláčová.

Fotogalerie
4 fotografie

Ta je spolu s manželem Zdeňkem Bakalou rodinnou přítelkyní Havlových. S Bakalou je také koproducentkou Havlova filmu Odcházení. Z Havlové udělat předsedkyni poroty nebylo snadné. „Nechala si pár dnů na rozmyšlenou. Musela jsem jí vysvětlit, že je ztělesněním ženskosti a krásy a České Miss by právě v ní měly vidět svůj vzor. Je to žena úspěšná, a až teď se u ní všechno zúročuje. Jak herecké zkušenosti, tak i ty lidské a profesní. Dotáhla to daleko. Z každé z letošních fi nalistek může být během let taková první dáma,“ říká Maláčová.

Ta Blesku jako prvnímu ještě svěřila, kdo bude zasedat v porotě. Bude to ona, porotce SuperStar Jaro Slávik, italský kuchař Emanuele a věhlasný francouzský kadeřník Franck Provost. Kdo bude pátým v porotě? Nad pátým porotcem visí otazník: Bude to buď francouzský herec Jean- Paul Belmondo, jeho kolega Gerard Depardieu, nebo mistr světa v lyžování Ital Alberto Tomba.