Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dobeš vrátil peníze za fotky a prý zkolaboval!

Autor: Eva Hofrichterová, šim - 
1. března 2011
19:06

Ministr školství Josef Dobeš (VV) vrátí 70 tisíc korun, které zaplatil za fotografie sebe, svojí rodiny a šéfů rezortu, jež pořídil fotograf celebrit Ondřej Pýcha. Jen krátce nato se objevila zpráva, že ministr zkolaboval a skončil v nemocnici na kapačkách. Jeho mluvčí uvedl, že se jedná o následky přechozené chřipky, v nemocnice ale prý není.

Potřebuji nabrat síly, jsem na kapačce na klinice. Jsem strašně moc utahaný a unavený. Poslední dobou jsem přecházel totiž chřipky, neměl jsem čas se doléčit a teď to propuklo naplno,“ řekl Dobeš v úterý deníku Právu.

Dobešův mluvčí Václav Koukolíček Blesk.cz řekl, že ministr přechodil chřipku. O kolaps prý nešlo, o jeho pobytu v nemocnici nebo na klinice mluvčí nevěděl. "V nemocnici by být neměl. Přechodil chřipku, nebylo mu dobře a proto jel domů," řekl Blesk.cz Koukolíček.

Šéfka jeho kabinetu zkolabovala v pátek

Dobešovi se přitížilo jen pár dnů poté, co v nemocnici skončila stotisícově odměněná šéfka jeho kabinetu Jana Machálková (30), která je v šestém měsíci těhotenství. Machálková byla hospitalizována kvůli krvácení.

Ministra školství stíhá v posledních týdnech jeden skandál za druhým. Nejdříve to byly zmíněné stotisícové odměny pro jeho podřízené. Poté MF Dnes uvedla, že Dobeš je údajně autorem seminární práce Jany Machálkové, což se pokoušel vyvracet tím, že práci jen připomínkoval. Do třetice na něj prasklo, že si nechal za státní peníze, bratru 70 000 korun, udělat reprezentativní fotografie sebe a své rodiny od fotografa celebrit Ondřeje Pýchy. I to teď Dobeš žehlí.

Peníze za fotky musí vrátit

„Z důvodu zklidnění situace jsem se rozhodl uhradit částku ze svého. Na účet ministerstva zašlu 56 tisíc korun. Takový byl honorář Ondřeje Pýchy bez DPH,“ řekl Dobeš Blesku.

Pýcha fotí třeba Lucii Bílou nebo Karla Gotta. A ministra školství Dobeše. Ten za luxusní reprezentativní fotografie za 70 tisíc korun z peněz rezortu, na kterých se nechal zvěčnit se svou manželkou i svými syny, sklízel v posledních dnech tvrdou kritiku. A to i z vlastních řad.

„Je to chyba a věc, která by se v žádném případě neměla opakovat,“ komentoval to lídr Věcí veřejných Vít Bárta. Šéf Véčkařů Radek John na Dobeše údajně dokonce křičel, prý si mohl pořídit fotky za 2 tisíce.

Dobeš prý peníze v nejbližších dnech pošle na účet ministerstva. „Uhradím částku i přesto, že taková cena je za dvoudenní focení s profesionálem naprosto adekvátní,“ řekl ministr Blesku. Na fotkách Dobeš například pózuje se svou těhotnou manželkou. Celkem šlo o asi 600 snímků.

museman ( 4. března 2011 15:38 )

Váš komentář je ubohý, zkuste napsat nějaký konkretní argument, výtku, takhle to vypadá na zamindrákovaného puberťáa

museman ( 4. března 2011 15:34 )

VV myslím prozatím plní sliby velice slušně, rozhodně bych neřekl, že se flákají nebo kradou....

warumfernet ( 4. března 2011 12:26 )

Hlavu má opuchlou, jak kdyby ju strčil do vosího hnízda. Ale slečně zřejmě o tu zpuchlou gebeňu nejde. Té půjde asi o něco jiného.......

janedo ( 3. března 2011 11:49 )

Nejen Dobeš ale také Munich, NERV a celá vláda v čele s Nečasem a velkým narcisem Klausem patří podrobit defenestraci.

bobou ( 3. března 2011 07:19 )

všichni divíte? Snad jste vy všichni co jste pomohli do vlády VV a TOP 09 nečekali, že budou své slibi plnit? Neříkejte, že jste tak naivní? Za celou dobu od "sametu" jsem ještě nezaznamenal jeden jediný slib, kterým politici před volbama oblbovali lidi, aby jej dodrželi. Všem jde hlavně o to dostat se ke korytům, co nejdéle se udržet , co nejvíce si nahrabat a na lidi, kteří jim tam dopomohli z vysoka kašlou! TAK UŽ TO KONEČNĚ POCHOPTE!!! A JE ÚPLNĚ JEDNO, KTERÁ STRANA JE ZROVNA U MOCI! COPAK VÁS STÁLE NEPŘESVĚDČILI? A HLAVNĚ, JAK DLOUHO TO BUDEME JEŠTĚ TRPĚT? KDY SE KONEČNĚ ZASE SJEDNOTÍME A DÁME JIM NA VĚDOMÍ SVOJI NESPOKOJENOST?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa