Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrahu Ďuričkovi dali miliony za mlčení o Paroubkovi?

Bohumír Ďuričko byl odsouzen na 12,5 roku
 (Autor: Blesk)
Autor: ap - 
11. ledna 2011
22:30

Odsouzený vrah Bohumír Ďuričko opět za mřížemi promluvil. Lidé napojeni na ČSSD a Jiřího Paroubka mu prý před volbami nabídly miliony. Aby nevyšla jeho kniha. Bývalý hoteliér a Paroubkův přítel odsouzený za vraždu Václava Kočky ml. tak mohl zaplatit odškodné pro rodinu zavražděného.

Bohumír Ďuričko, který v roce 2008 zastřelil při křtu Paroubkovi knihy Václava Kočku ml. prý dostal před květnovými volbami zaplaceno několik milionů. Aby nevydal svou knihu v níž chtěl mluvit o spolupráci s Paroubkem, financování stran a organizovaném zločinu.

Miliony za mlčení od Paroubkova muže

Ďuríčko měl před volbami svou knihu, kterou bez jakéhokoliv respektu nazval Kočkoviny napsanou. Pro MF Dnes pak uvedl, že v tu dobu dostal fascinující nabídku.

"Koupili 100 tisíc výtisků a veškerá autorská práva k nim. Dostal jsem miliony. Sociální demokraté mi zaplatili tolik, abych měl peníze na odškodnění pro rodinu Kočkových a na advokáty," řekl Ďuričko redaktorům, kteří údajně měli možnost do rukopisu knihy nahlédnout.

Práva ke knize měla získat realitní firma, jejíž vlastník je napojený na Miroslava Janstu. Velmi vlivnou šedou eminenci, který osobně pro Paroubka určitou dobu pracoval.

Bojovník proti zlu

Ďuričko od svého zatčení nepromluvil poprvé. Již při samotném procesu tvrdil, že se ho pokusí zabít. „Má se to sehrát během eskorty tak, že to bude vypadat jako sebevražda nebo jako otrava. Mám dostat nějaké jedy do jídla a otrávit se. Takový je plán,“ popsal Ďuričko.

Mimo jiné podal i trestní oznámení na téměř všechny svědky jeho případu. A sám sebe stylizoval do role odhodlaného bojovníka se zlem, který dostane rodinu Kočkových do vězení. Stále tvrdí, že Václava Kočku zabil v sebeobraně.

Kdo je Bohumír Ďuričko?

Hoteliér Ďuričko zastřelil v pražské restauraci Monarch Václava Kočku mladšího. Soudy mu za vraždu uložily trest 12,5 roku vězení.

Tragická událost se stala  9. října 2008 po křtu a autogramiádě knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a Kočka mladší se tehdy dostali do roztržky, při které Kočka mladší podle pravomocného verdiktu hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje.

Ďuričko pak podle soudů vytáhl od pasu zbraň, namířil na svého protivníka a v úmyslu připravit ho o život na něho třikrát vystřelil.

komentator ( 15. ledna 2011 10:25 )

Paroubek dnes v rozhovoru pro Český rozhlas prohlásil, že zveřejní na svém webu příslušné části Ďuričkovy knihy "Kočkoviny", kde jsou zmínky o něm a o jeho manželce Petře. Nevyvrací tím Paroubek obvinění některých novinářů o tom, že má obavy ze zveřejnění této knihy neboť prý odhaluje Paroubkovy pikle? Nebylo obvinění paroubka novináři (asi neodpovědnými) nepodložené?

zirafa ( 13. ledna 2011 12:48 )

.... ano, jak vidět, jsou opravdu velmi negramotní..... nebo že bi to bili překlepi??

zirafa ( 13. ledna 2011 12:44 )

popisek pod fotografií: "Jiřího Paroubka by prý z Ďuríčkovi knihy vyrazil pot na čele a tak ji jeho přátelé vykoupili" který redaktorský génius tenhle paskvil zplodil?!!

egal ( 12. ledna 2011 18:12 )

a kajman1 k tomu-kterí zřejmě mama,teš tato boli čoboli

logar ( 12. ledna 2011 08:22 )

Whiskas to všechno sepsal, padni komu padni. Asi Padlo Paroubkovi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa