Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Ďuričko dostal za vraždu Kočky ml. 12,5 let! U soudu plakal i Petr Muk

Autor: ČTK, pet, šim - 
10. dubna 2009
11:55

AKTUALIZUJEME - VIDEO: Městský soud v Praze odsoudil Bohumíra Ďurička k trestu 12,5 let odnětí svobody za vraždu Václava Kočky ml. Na vynesení rozsudku v zaplněné soudní síni čekala téměř celá rodina Kočkova. Přišel také Petr Muk, který se rozplakal. Slzy skrýval za černými brýlemi.

K závěrečnému stání procesu dorazila v pátek ráno celá rodina Kočkova. Mezi přítomnými byl také zpěvák Petr Muk, který přišel i se svou dcerou Noemi.

"Vašek byl pro mě moc důležitý člověk. Šel za kmotra mé dceři Noemi. A byl také velkou oporou mé manžellky, když jsem byl v nemocnici," řekl Blesk.cz Petr Muk. Nápor emocí nevydržel a rozplakal se.

Rozsudek byl vynesen krátce před desátou hodinou. Přítelkyně a matka jeho dcery Lucie Staňková se v pláči zhroutila. Rozplakala se i Ďuričkova současná přítelkyně Jana Jirsová.

Ďuričko přijal trest s klidnou tváří, stejně tak i jeho otec. Hoteliér, který byl ve vazbě od okamžiku vraždy, se na místě proti rozsudku odvolal. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Soudkyně Ďuričkův čin označila za záměrný. Byl si podle ní vědom, že Kočku zastřelí. Proto navrhla Ďuričkovo umístění do věznice se zvýšenou ostrahou.


VIDEO: Vynesení rozsudku ve věci vraždy Václava Kočky ml.

314372:gallery:true:true

Ďuričkovi bylo soudem umožněno krátké setkání s otcem a s dcerou, která byla u soudu po několik dnů také přítomna.

Za stranu obžalovaného Ďuričky je v soudní síni Lucie Staňková, která Ďuričkovi porodila dceru, jeho otec a přátelé. U soudu byla také Jana Jirsová, Ďuričkova současná přítelkyně.


VIDEO: Reakce Ďuričkova otce na 12,5letý trest pro jeho syna

314371:gallery:true:true

Podnikatel Ďuričko Václava Kočku ml. podle spisu zastřelil loni v říjnu po křtu a autogramiádě knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Zatímco Ďuričko se hájí tím, že se pouze přiměřeně bránil údajnému útoku ze strany Kočky mladšího, většina svědků uvedla, že žádné napadení neviděla.

Více k případu vraždy Václava Kočky ml.:

Ďuričko u soudu vyhrožoval: Můj duch vás bude pronásledovat

Svědek: Ďuričko se po vraždě tvářil spokojeně

Kočka st.: Mého syna jste chtěl zabít!

Tragická událost se stala loni 9. října po 23:00 v pražské restauraci Monarch. Ďuričko podle obžaloby po slovní potyčce vytáhl od pasu pistoli, namířil na syna provozovatele Matějské pouti a nejméně třikrát vystřelil. Výstřely podle spisu zasáhly mimo jiné plíce a srdce, podle obžaloby by zasaženého nezachránila ani rychlá lékařská pomoc. K dalšímu výstřelu podle spisu nemohlo dojít, protože se ve zbrani vzpříčil náboj.

Ďuričko obžalobu odmítá, Kočku mladšího prý zabít nechtěl. Tvrdí, že jej Kočka mladší "zákeřně a brutálně" napadl údery do obličeje, až spadl na svou těhotnou přítelkyni. Ve strachu o život svůj, své partnerky a nenarozeného dítěte pak prý instinktivně vytáhl pistoli a vystřelil směrem k údajnému útočníkovi. O útoku prý svědčí i jeho poranění obličeje.

Podle žalobkyně se naopak Ďuričkova vina prokázala a navrhla mu uložit trest v horní polovině trestní sazby, tedy 12,5 až 15 let vězení. Napadení ze strany Kočky mladšího se podle ní neprokázalo, podnikatel se podle žalobkyně poranil až po střelbě. V jeho neprospěch hovoří i znalecký posudek, podle kterého Ďuričkovo zranění nebylo vážné, způsobila jej síla malé intenzity a mohl si jej přivodit i sám.

soustek ( 10. dubna 2009 21:25 )

Máte pravdu.Takový ksindl si zaslouží pouze doživotí.Zabil člověka,teď se usmívá jak blbeček,je zdá se uražený, že je vůbec u soudu.Kdyby v něm bylo něco lidského ,tak by se do konce života musel trápit nad tím co způsobil.

jity ( 10. dubna 2009 17:42 )

v čem je to sympatický člověk. Projevuje se jako psychopat. Tu druhou přítelkyni měl zřejmě současně. Měli by mu napařit doživotí.

lejdynka ( 10. dubna 2009 12:00 )

kdy nabalil tu novou, když v té hospodě byl s tou, co pak porodila? A potom snad už ve vězení? Je fakt, že ten případ moc nesleduju, tak mi asi něco uniklo. Rozhodně je to moc "sympatický" člověk!

luf3 ( 10. dubna 2009 11:49 )

Teď po té vraždě si myslel že nepůjde sedět. Že ho soud osvobodí a uzná že se jednalo o přiměřenou obranu. To myslím dost vypovídá o jeho nízké soudnosti.

praseblesk ( 10. dubna 2009 11:08 )

Když slaví rákosníci,zabijou psa,když slaví u nás Pahrobek,zabije se kočka....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání