Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ďuričko u soudu posílal polibky

Autor: rvs, ih - 
6. dubna 2009
13:14

VIDEO: U Městského soudu v Praze začal soud s hoteliérem Ďuričkem, obviněným z vraždy podnikatele Václava Kočky mladšího. Stalo se to v říjnu v pražské restauraci Monarch po autogramiádě šéfa ČSSD Paroubka.

312449:gallery:true:true

U soudu panují přísná bezpečnostní opatření a obžalovaného dokonce hlídají policejní těžkooděnci. Ďuričko ale k soudu dorazil s úsměvem na rtech a dokonce zažádal o sundání neprůstřelné vesty. Potom poslal vzdušný polibek směrem k místu, kde seděla jeho přítelkyně, ale nedaleko ní také přítelkyně zavražděného Václava Kočky mladšího.


Kočkovi opustili soudní síň, Ďuričko se dobře bavil

U soudu byly promítnuty i záběry z místa činu. Když přišlo na ohledání mrtvého Václava Kočky mladšího, pozůstalí byli natolik rozrušení, že raději opustili soudní síň. Nejhůř ze všech to nesla bývalá přítelkyně zavražděnéhoVáclava Kočky a jeho bratr Jan, kterého musela dokonce utěšovat manželka.

Bohumír Ďuričko naproti tomu zůstal po celou dobu zcela klidný a během záběrů z ohledání mrtvého si dokonce s přítelkyní Lucií posílal vzdušné polibky.


"Vyšetřovatel mi řekl, že jsem zastřelil vraha Františka Mrázka," tvrdil Bohumír Ďuričko před soudem. Podle svých slov si Ďuričko až do té chvíle neuvědomil, koho to vlastně zastřelil. "Byla to pudová záležitost, vůbec jsem nevěděl o tom, že bych střílel," řekl.

Po ráně pěstí od Václava Kočky mladšího Ďuričko podle svých slov dodnes cítí bolest zubů a hučí mu v uších. Psaní dopisů pozůstalým po Václavu Kočkovi mladším vysvětlil tím, že se mu o Kočkovi zdálo.

"Celý ten případ změnil můj život až ve chvíli, kdy jsem měl možnost se seznámit s obsahem spisu. Ve výpovědích došlo ke lžím. Byl jsem obžalován bez důkazů!," tvrdil Ďuričko před soudem. Zároveň ale prohlásil, že by rád odškodnil děti Václava Kočky mladšího i v případě, že mu to nepřikáže soud.


CZ 75 D Compact, jedna z nejpoužívanějších pistolí ozbrojenými složkami ve světě. Koncept zbraně dnes kopíruje více než desítka výrobců. CZ 75 D Compact, jedna z nejpoužívanějších pistolí ozbrojenými složkami ve světě. Koncept zbraně dnes kopíruje více než desítka výrobců. | czub

Ďuričkův vztah ke zbraním

U soudu byl Ďuričko také dotázán na svůj vztah ke střelným zbraním. "Mám k nim zvláštní vztah, zbraň nosím už od svých osmnácti let. Vždycky jsem také chodil na lov," řekl před soudem muž, obviněný z vraždy Václava Kočky. A proč neměl osudného večera svou pistoli v předepsaném pouzdře? "Dřív jsem míval pistoli v pouzdru, ale v posledních letech už jsem jí nosil jen zastrčenou za pasem," prohlásil Ďuričko.


"Je tady přesně vidět, jak Ďuričko mění své výpovědi na rady právníků a popírá i to, co už dříve řekl," komentoval Ďuričkovu výpověď bratr mrtvého Václava Kočky Jan. Přítomna u soudu je i Ďuričkova přítelkyně. Přítelkyně Kočky mladšího byla původně od soudu vykázána, protože měla být později vyslýchána jako svědkyně. Od jejího výslechu se ale nakonec upustilo.

Během své výpovědi byl Ďuričko soudkyní opakovaně napomenut za přílišné odbíhání od tématu. "Je to tím, že Bohumír Ďuričko je takový filozof. O svém činu ve vězení neustále přemýšlí a snaží se tu minutu svého života nějak vysvětlit," okomentoval Ďuričkův obhájce Červenka rozpory v Ďuričkových výpovědích.

Během soudního líčení proběhlo i promítání rekonstrukce činu z restaurace Monarch. Zatímco přímo při ní byl Bohumír Ďuričko rozrušený a chvíli dokonce se zdálo, že pláče, při jejím promítání u soudu zůstal zcela klidný.

Jediný okamžik, kdy Bohumír Ďuričko projevil nějaké emoce, byl během svědecké výpovědi jeho přítelkyně Lucie Staňkové. Ta mimojiné vypověděla, že už spolu delší dobu nežijí a Ďuričko má vztah s jinou ženou.

Bohumír Ďuricko Bohumír Ďuricko | Viktor Chlad

K soudu se přišel podívat i současný partner Ďuričkovy bývalé manželky Zuzany Ďuričkové. "Zuzana to nese strašně těžce, Ďuričko byl její první láska. Vždycky to byl úplně obyčejný chlap, nikdo nechápe, co se to z něj teď stalo. Jako by to ani nebyl on," řekl Blesku.

Pondělní část soudu skončil před 16. hodinou. Rozsudek se očekává v pátek a v případě prokázání viny hrozí Ďuričkovi až 15 let vězení.

O průběhu soudu vás budeme dále informovat.

Jan Kočka: Ďuričko tasil zbraň už na akci Basikové! Čtěte zde.

Bratr zavražděného Kočky (+40): Vrah posílá dopisy našim dětem! Čtěte zde.

spenatky ( 6. dubna 2009 19:15 )

Dočkej času....

jity ( 6. dubna 2009 18:54 )

Když tvrdíte tak závažnou věc jako,že Kočkové stříleli něčí syny můžete to dokázat?To je dosti závažné obvinění a pokud je to pravda tak proč by nebyli odsouzeni? Nechci věřit tomu,že je až takový bordel aby stát nezavíral masové vrahy.Pokud V.Kočka byl něčím vinen tak měl být souzen a ne nějaký magor aby provedl popravu. Ďuričko asi nebude o moc lepší když má ve zbraních takovou zálibu, zbraně jsou přece na zabíjení. V těch jeho milenkách aby se čert vyznal.

gogo ( 6. dubna 2009 16:56 )

Kdyby šlo o náhodnu bezvýznamnou oběť, jeho právník by ho z toho jistě vysekal s podmínkou. Takto nemá šanci. I při dnešní velké svobodě nemůže střílet na každého na koho se mu zamane ... Aneb "co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi" ...

lo2f ( 6. dubna 2009 15:00 )

Ďuričko odstřelil Kočku aby upozornil na nový Paroubkův bezceler

derek ( 6. dubna 2009 14:38 )

Kočkuv synovec Antoním Šimek platí Klause i Paroubka a tak když kočkovy skrze zkorumpovanou protikorupční policii šli zavřít známou směnárnu tak holt šlápli jiný větvy Mafie na kuří oko a Duričko dostal 20 melounu aby odstřelil škodnou co se dá dělat válka gangu je válka gangů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání