Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Položí VV vládu? Jednání o krizi je stále bez výsledku

Autor: ČTK, šim - 
19. prosince 2010
21:18

Jednání špiček vládní koalice kvůli korupčnímu skandálu na ministerstvu životního prostředí ani po šesti hodinách nedospělo k výsledku. Pokračovat se bude v pondělí. ODS a TOP09 vládu v úterý při hlasování o nedůvěře podpoří. VV se zatím nevyjádřily. Kristýna Kočí situaci označila za vládní krizi.

Takzvaná K9, tedy čelní představitelé vládních koaličních stran, se snažila dohodnout na kauzy údajných manipulací se zakázkami na Státním fondu životního prostředí (SFŽP). Rozhovory budou pokračovat v pondělí v podvečer, řekl předseda vlády Petr Nečas (ODS) po skončení schůzky koaličních lídrů v Kramářově vile. Slíbil, že vláda hned po Novém roce projedná návrh protikorupční strategie.



Šéfové stran se shodli na tom, že chtějí nadále spolupracovat na společných vládních reformách. O budoucnosti policejního prezidenta Oldřicha Martinů, jehož odvolání požadují Věci veřejné, budou zástupci stran ještě jednat jednat.

Jen předseda VV Radek John se výslovně nezavázal, že poslanci jeho strany v úterý nepodpoří žádost opoziční ČSSD o vyslovení nedůvěry vládě. Vše chce ještě projednat s vedením strany a poslaneckým klubem. Kristýna Kočí v nedělních Otázkách Václava Moravce situaci označila za vládní krizi. Představitelé ODS a TOP09 s ní nesouhlasili. To, že je kauza zveličená a zbytečná a že se o žádnou krizi nejedná, vyslovil v pořadu TV Prima Partie také prezident Václav Klaus>>>.

dobrotka ( 20. prosince 2010 14:23 )

no ja jsem obcas oboji. Sova i skrivan. Akorat me podivuje ta naprosta souhra myslenek

komentator ( 20. prosince 2010 13:07 )

jsem sova. A nějak se nechtělo spát....

dobrotka ( 20. prosince 2010 05:26 )

Komentatore, koukam, ze tvuj prispevek byl ve 3 rano. To nemuzes spat?

dobrotka ( 20. prosince 2010 05:20 )

komentatore - takhle to vypada jednoduse! Ted si predstav, kolik Icko Langer zanechal obycejnych lidicek, i ve funkcich na MV. Jednoho-Martinu- vyhodis a desitky, mozna i stovky jich na vsech urovnich zustava. To se to pak Ickovi popotahuje za spagatky a John se muze po ....., aby neco napravil. Lide ale tohle nechteji chapat, chteji ciny a skutky v situaci, kdy je to temer nemozne. Jedina sance VV TED je - NEPODPORIT KOALICI! Verim, ze prave za tohle LID Johna PODPORI!!!!

dobrotka ( 20. prosince 2010 05:11 )

cinderello, jsem tez na druhe strane Atlantiku a muzu ti rict, ze mi to rve srdce, co se ted deje. Opravdu cim dal horsi. Prvni ODSaci a vsichni napric politickym spektrem kradou, tuneluji, lzou ... a pan prezident si hlasa, ze je potreba utahovat opasky. KDYBY SE TOLIK NEROZKRADALO ZE STATNI KASY A TED UZ I Z PENEZ EU, TAK BY TO UTAHOVANI NEMUSELO BYT!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa