Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

John o korupci: Někdo vynáší tajné věci Nečasovi

Autor: Eva Hofrichterová, jos - 
19. prosince 2010
05:00

Pokud jste čekali, že korupční skandál rezortu životního prostředí už nemůže nabídnout bizarnější skutečnosti, tak jste vedle. Premiér Petr Nečas (ODS) na jednání koalice prohlásil, že ministr vnitra Radek John (VV) se s exšéfem Státního fondu životního prostředí (SFPŽ) Liborem Michálkem sešel kvůli podezření z korupčního jednání už v září. „Premiér tohle ví z policejního spisu, jak je to možné?“ zuří John.

Schůzku s Johnem potvrdil i Michálek. Obrátil se na něj prý poté, kdy nejdřív kvůli možné korupci na SFŽP žádal o schůzku Nečase, ale nepochodil. John uvedl, že ho Michálek žádal o doporučení důvěryhodného policisty, který případ nezamete pod koberec. „Řekl jsem mu, že doporučení konkrétního policisty by bylo mým politickým vměšováním do vyšetřování,“ dodal John.

Když se ho Michálek ptal, kdo by mu mohl poskytnout vybavení na nahrávání aktérů kauzy, doporučil mu John novináře Janka Kroupu. Proč nezasáhl? „Nemohl jsem nic dělat, pan Michálek neměl žádné důkazy,“ hájí se šéf VV s tím, že v obvinění, že o skandálu věděl a nekonal, má prsty i jeho předchůdce Ivan Langer (ODS).

John: Někdo tu vynáší tajné spisy...

John upozornil na to, že Nečas na pátečním koaličním jednání otevřeně prohlásil, že se před schůzkou sešel s policejním prezidentem Oldřichem Martinů. „Jednání koalice bylo velmi nestandardní a vyšlo najevo, že premiér má o té mojí schůzce s Michálkem informace z policejního spisu.

Řekl jsem o ní v týdnu policistům, když mě vyslýchali,“ řekl John Nedělnímu Blesku. Dodal také, že policejní prezident ze zákona nesmí nikoho o kauze informovat bez vědomí ministra vnitra a že zástupci VV podají podnět na zkoumání k policejní inspekci. Dnes bude koalice opět jednat v Kramářově vile.

zampi ( 20. prosince 2010 14:35 )

Hlavně Íčka bych rád viděl viset

jakub-moravec ( 20. prosince 2010 12:04 )

Pane Gevi,odpovídal jste mi na můj příspěvek "Lide probuďte se" o té moji Revoluci.Odepsal jsem vám tam dvěma články ale ještě jste mi neodpověděl.Je to na KORUPCE:Svědectví o praktikách mocných z ODS. Děkuji, jinak jsem na........@seznam.cz

bersimalinecka ( 19. prosince 2010 21:49 )

don Bárta Bonaparte?Snaží se ,ale mám čuch na lidi, není moc v poho.

gogo ( 19. prosince 2010 20:59 )

Opisuješ z jedné diskuze do jiné to samé.. Nepřipadáš si trapně ?

letajici_svec2 ( 19. prosince 2010 18:58 )

jak se obtizne Klaus protlacoval na prezidenta a kolik stali prebehlici a ze to zase slo z ukradenych penez. Tak se nedivte, ze Klaus bude hajit Langry, nebot by mohli rupnout i ty jeho kauzy...Langrovi se do basy nebude chtit a vytahne cokoli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa