Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Usáma se bál dětí, uplácel je králíky

Autor: INT, ap - 
4. května 2011
18:23

Děti, které si hrávaly v sousedství pákistánského úkrytu bin Ládina světového teroristu číslo 1 pěkně oškubávaly. Pokud si koply při hře míč na zahradu domu, ve kterém se ukrýval Usáma Bin Ládin, nikdy ho nedostaly zpět. On sám totiž západní hry vždy odsuzoval. Tolik se však bál vyzrazení svého úkrytu, že nařídil svým lidem, aby dětem za ztracené míče dětem platili. Za každý ztracený míč tak dostaly na pákistánské poměry slušných 75 Kč. A bylo jedno, zda šlo o kopačák či tenisák. Sousedé všeobecně považovali svého tajemného souseda za bohatého pašeráka drog.

Do přísně střeženého areálu bin Ládinova úkrytu se mnohem dřív než speciální jednotky americké armády dostaly děti z Abbottabbadu. I když měly vstup do kamerami střeženého prostoru od Usámových lidí zakázaný.

Dětem daroval králíky, chudým nedal nic

Jenomže porušovat zákazy láká děti na celém světě. Několikrát proto až 5,5 metru vysokou zeď, která zahradu chránila od okolního světa, přelezly. Zarar Ahmad (12) vzpomíná, že na zahradě panovala idyla. "Měl dvě ženy. Ty měly tři děti, děvče a dva chlapce. Jednou jsme si spolu hráli. Na rozloučenou mi dali dva králíky," řekl Zarar britskému deníku The Sun.

Vztahy z okolím však nebyly zcela idylické. Farmář Mashood Khan (45) řekl, že místní obyvatelé si mysleli, že tajemní sousedé jsou bohatými pašeráky nebo drogovými dealery. "Místní si na ně hodně stěžovali. Přestože měli tak velký dům, nedávali jídlo chudým ani nepřispívali na charitu," postěžoval si Mashood na to, že Usáma se zpronevěřoval jedné ze základních povinností každého muslima. Pomáhat svým chudším spoluvěřícím.

crakazasecrak ( 5. května 2011 09:14 )

TO BYLA ,ALE Č....U...ÁK!!LÁDÍNEK!

zlatovlaska ( 5. května 2011 08:56 )

toto su ale sprostosti. cim dalej tym sa to da nemej citat.

gogo ( 4. května 2011 21:36 )

Američané se báli Usamy .... A my se bojíme co si zase Blesk vymyslí ....

Shelby16 ( 4. května 2011 20:42 )

za zeď a rušily ho při každodenní modlidbě k Aláhovi

Zobrazit celou diskusi