Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ládinova dcera (12): Tátu mi popravili

Autor: INT, ap - 
4. května 2011
17:28

Na vlastní oči viděla, jak jejího otce a nejhledanějšího teroristu světa rozstřílelo speciální komando americké armády. Jeho tělo poté na místě identifikovala. Dvanáctiletá dcera bin Ládina a jeho oblíbené manželky Amal nyní tvrdí, že jejího otce chytli živého a pak ho popravili.

V luxusním sídle, kde se schovával, dělala bin Ládinovi společnost jeho oblíbená manželka Amal Al-Sadah (29). Během akce byla postřelena, ale přežila. Jejich dvanáctiletá dcera, která zásahu speciálního komanda přihlížela, pak mariňákům potvrdila, že opravdu zabili bin Ládina.

Chytli ho prý živého

Arabský server Al-Arabiya pak citoval vysoce postaveného pákistánského důstojníka, který serveru sdělil, že podle její výpovědi chytili Američané bin Ládina živého, ale pak ho na místě popravili. Jeho tělo pak naložili do vrtulníku a odletěli.

Američané se brání. Nebyl ozbrojen, ale nezvedl ruce, proto jsme ho museli zastřelit," je poslední prohlášení Bílého domu ke konci nejhledanějšího světového teroristy Usámy bin Ládina.

Neozbrojený Ládin prý představoval nebezpečí

Vysvětlení Bílého domu zároveň utvrzuje domněnku, že cílem operace bylo Usámu bin Ládina zabít, byť se USA snaží tvrdit opak. Přes původní prohlášení totiž armáda připustila, že nebyl ozbrojen ani se neschovával za ženu. „On ale vzdoroval. Ke vzdorování nepotřebujete střelnou zbraň," snažil se vysvětli mluvčí Bílého domu Carney.

To, jakým způsobem se neozbrojený 54letý Ládin bránil elitní jednotce americké armády, úřady neuvedly. Jeden z představitelů vlády ale sdělil, že "neležel na podlaze, nepokoušel se vzdát, vzdoroval.“ Ředitel CIA Leon Panetta dodal, že si mohl zachránit život, kdyby zvedl ruce nad hlavu a nepředstavoval žádné nebezpečí.

12356 ( 6. května 2011 14:44 )

Odkdy je v Afganistanu ropa?

12356 ( 6. května 2011 14:43 )

A co asi ve vasi odpovedi delate gogo vy? Vy samozrejme vecne diskutujete a vubec neurazite, jste trosku mimon.

12356 ( 6. května 2011 14:41 )

Americane chteli popravit Osamu uz hodne dlouho. Konecne se jim to poradilo a je to jenom dobre. Jestli se branil a nebo ne, uz neni podstatne. Pokud by ho chteli postavit pred soud, tak by to mohli udelat, ale udelali to, co podle nich bylo v danem pripade nejlepsi. A kecy dvanactilete holky, nepovazuji za pravdive. V loznici, kde spal Ladin spala podle poctu posteli jenom jeho mlada zena a podle fotek, kde je na podlaze krev, zde taky Osama umrel. Ledaze ze by dvanactileta holka sdilela s nimi manzelske loze.... Co se bude dit dal, je dalsi vec. a gogo o vas je znamo, ze jste silny antiami, takze vase prispevky to jenom potvrzuji a pro mne nemaji zadnou informacni hodnotu.

clarocesi ( 6. května 2011 12:28 )

clarocesi ( 6. května 2011 12:27 )

Vašík spapal perník a je sjetej!

Zobrazit celou diskusi