Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jožku probodl otec: Do rakve dostal vysněný mobil

Na poslední rozloučení s Jožkou přišla celá rodina, nikdo neskrýval smutek
Na poslední rozloučení s Jožkou přišla celá rodina, nikdo neskrýval smutek  (Autor: anc)
Autor: pf, Nový Čas - 
12. dubna 2011
10:10

Slovenská Lúčnice nad Žitavou u Nitry v pondělí zažila velmi smutné chvíle. Rodina a blízcí se tam naposledy rozloučili s malým Jožkou (†6). Toho minulou středu podle dosavadního vyšetřování bodl nožem do srdce jeho otec Jozef (33).

Rodina splnila malému Jožkovi jeho největší sen až po smrti. Do rakve mu máma dala dotykový mobil. „V den, kdy zemřel, říkal, že chce moderní telefon. Už jsem mu ho nestihla dát. Když jsem všechno sehnala, poprosila jsem hrobníky, aby telefon vložili Jožkovi do rukou v rakvi. Tu jsem se ale neodvážila otevřít, protože si ho chci ve vzpomínkách uchovat jako živého,“ řekla zdrcená matka Juliana (29).

Podle jejích slov byl Jožka hyperaktivní dítě a v šesti letech znal všechna písmena, uměl taky počítat. „Miloval počítač, před kterým dokázal prosedět celé hodiny. Měla jsem ho nejraději ze všech tří dětí,“ plakala Juliana. Na pohřeb přišel i chlapcův otec. Ten podle všeho má tragédii na svědomí.

V osudný den mu další dvě jeho děti řekly, že Jožko rozbil počítač. Policie tvrdí, že pak v návalu vzteku Jožku bodnul! Otec ovšem trvá na své verzi, že chlapec se k němu rozběhl a nabodl se mu na nůž. „Soudce rozhodl, že můžu jít ven, abych byl na pohřbu Jožka. Asi bych nepřežil, kdybych tu nemohl být,“ vzlykal na pohřbu Jozef. Ví, že má na svědomí život svého synka...