Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smrt krásné záchranářky: Jednoho přítele viděla umírat, druhému skonala v náruči

Krásná Lucie zemřela v autě. Její expřítel před rokem podlehl rakovině.
Krásná Lucie zemřela v autě. Její expřítel před rokem podlehl rakovině.  (Autor: juh, šiš, Nový Čas, archív L.B.)
Autor: cas.sk, pf, jaj - 
1. dubna 2011
16:10

Strašlivá slovenská tragédie je ještě smutnější než se zdálo. Mladá a krásná záchranářka Lucie Baková po autonehodě zemřela v náručí milovaného přítele, taktéž záchranáře. Lucka se však před rokem musela srovnat s děsivou zkušeností, bývalý přítel totiž zemřel na leukémii.

Při cestě za prací Dechtic, které leží asi 20 kilometrů od slovenské Trnavy, se Lucčino auto dostalo z neznámých příčin do protisměru, kde se srazilo s renaultem. K nehodě přijel jako záchranář přítel zesnulé dívky Martin Paľov a se slzami v očích držel svou lásku v náručí.

Snad ještě smutnější osud potkal bývalého přítele Lucky. Tomu podle lékaři diagnostikovali leukémii, na kterou zemřel. Lucii prý jeho smrt hluboce zasáhla, často chodila na hřbitov věnovat příteli vzpomínku. Její babička Mária Valkovičová popsala dobré srdce mladé záchranářky. Náročné povolání ji velmi naplňovalo a pro svou dobrou povahu se chtěla stát lékařkou.

Kytici růží dostane už jen na hrob

Před několika dny Lucce muž, kterému zachránila život, věnoval obrovskou kytici růží. "Teď jí dáme kytici my, ale jen na hrob," pláče za vnučku její babička Mária Valkovičová (62). "V úterý byla doma a malí bratranci a sestřenice se ptali, jestli jí přinesli čokoládu. Protože neměla, hned běžela ji koupit," vzpomíná na poslední okamžiky s Luckou Mária.

Přítel Martin se se smrtí své lásky nedokáže vyrovnat, rodiče se po ztrátě dcery zhroutili. "Chtěla dokončit vysokou a stát se lékařkou, měla mnoho dalších plánů a hlavně skvělého přítele... Už se jí nic z toho nesplní," truchlí dědeček Vojtěch (66).

mbakovaster ( 3. dubna 2011 21:00 )

presne už nebudeme vedieť ako sa to stalo, ale zaklučkovala iba raz a to v tej nesprávnej sekunde. Asi tak ako ked niekomu spadne CD, alebo hoci čo na zem, možno aj ten mobil a ona sa pre to zohla. Nešla v protismere iba raz vybočila. Bola to jej chyba a som šťastná, že druhý prežili. Možno takých chýb sme pri šoferovaní spravili každý veľa, len nás to nestálo život.

lecram ( 2. dubna 2011 10:28 )

Ale On mal absolutnu pravdu,pretoze v slovenskych novinach sa pisalo, ze kluckovala po ceste a nedala sa predbehnut, nakolko sa stale zohybala a otacala akoby hladala v kabelke telefon, apropo a aky je rozdiel medzi nou, Tebou, alebo mnou,kazdy by sa mal na ceste spravat tak,aby neublizil druhemu a to ci bola pekna,alebo skareda mi je absolutne jedno,co chcela to ma a takym spôsobom by mali zmiznut vsetci Tí frajeri na drahych autach s telefonom pri uchu

qqqq ( 2. dubna 2011 09:37 )

O čem to tady zvracíte ? Přejela do protisměru - buďme rádi že nezabila dalších deset lidí . Nebezpečná osobya. Hrdinka která dostala řidičák omylem. Takových je na silnici víc než si dovedeme představit. Blesk k je hrozný škvár .

fiamma ( 1. dubna 2011 19:20 )

vzhledem k tak smutne udalosti by bylo lepsi,aby si redaktor po sobe clanek precetl-jiste to prekladal za slovenstiny.

Zobrazit celou diskusi