Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičku (3) napadli psi: Majitelka hází vinu na ni!

Autor: Ondřej Čermák, Kjaj - 
4. dubna 2011
11:20

Těžké celoživotní zdravotní následky bude mít holčička (3), na kterou v sobotu dopoledne zaútočili dva rotvajleři. Tragická událost se stala na dvoře domu v obci Podbradec na Litoměřicku. Sem dívka s matkou přijela na návštěvu za známými. Jedno z rozběsněných zvířat dítěti ukouslo kus obličeje, pravděpodobně přijde i o oko.

Malá holčička po náročné několikahodinové operaci leží nyní na dětském resuscitačním oddělení pražského Motola. Jak ale k této tragédii přesně došlo? Jak je možné, že bylo tak malé dítě samotné ve společnosti dvou rotvajlerů? Kde byli dospělí? To jsou otázky, na které bude nyní muset odpovědět především policie.

„Událost intenzivně vyšetřujeme. Zatím nikdo nebyl obviněn z žádného trestného činu, ale je možné, že se to v nejbližších dnech změní,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Vedle matky bude mít co vysvětlovat i majitelka rotvajlerů z Roudnice nad Labem.

Dítě je muselo vyprovokovat, tvrdí majitelka psů

Ačkoli s ní událost viditelně psychicky otřásla, vinu se překvapivě pokusila najít na straně zmrzačeného dítěte. „Pejsci byli mazlové, spali se mnou i v posteli. Nedovedu si to vysvětlit, dítě je muselo asi nějak vyprovokovat,“ řekla Blesku.

Podle odborníků je ovšem vina jednoznačně na straně dospělých. „Tak malé dítě prostě nemůže být samo ve společnosti zvířat. A je jedno kterých. Dvou rotvajlerů, pudla nebo obyčejné slepice. I ta mu může vyklovnout oko,“ myslí si kynoložka a majitelka psího útulku Miluše Maskulanisová.

Co si myslíte o chovu takzvaných bojových psích plemen? Je chyba na straně psů, nebo majitelů? Řekněte nám svůj názor v diskuzi pod článkem.


528823 ( 22. července 2011 16:35 )

Plně s Vámi souhlasím.

528823 ( 22. července 2011 16:33 )

Jaký pán takovej pes.Když si někdo pořídí psa aby ukázal jak je silný,tak je ubožák,ktrý je sám zamindrákovaný.Je jasné,že vina je na straně chovatele.Tří leté dítě nechápe co může a co ne.Chovatel musí zabespečit,aby pes nemohl nikoho napadnout.Výmluvy,že je hodný nejsou k ničemu.

monistr ( 22. dubna 2011 17:54 )

na vině jsou dospeli.ne majitelka psu ale ti co meli hlidat dite.bojová plemena nejsou.jsou to lovecká nebo jiná plemena.bojová plemena z nich udelali lidi.mame fenku anglickeho bulteriera a nedame na ni dopustit.s nasim 2,5 letym synem spolu vyrustaly ale nikdy by nas nenapadlo je nechat spolu samotny. TAKZE NA VINE JSOU RODICE A DOPLATILA NA TO MALA HOLCICKA

janeive ( 13. dubna 2011 11:49 )

Mám tři děti ve věku 18,11 a 6 let od malička učím děti vztahu k přírodě ale taky k respektu,doma máme německého ovčáka kterého máme od malička vycvičeného k poslušnosti poslouchá na slovo a musím říct že děti hlídá jak svý oči běda jak by jim někdo chtěl ublížit stačí jen nevinná hra dospělých a děti křičí hlídá je a dospělý nespustí z očí ale furt je to šelma a nikdy si nemůžete být jistý co jí vyprovokuje člověku není dobře něco ho bolí stačí jen zuby a je nevrlý ,protivný a vzteklý a to samé mají zvířata člověk si veme prášek a utlumí bolest ale jak se má zvíře bránit ??? Nikdy říkám že nikdy bych svý děti nenechala bez dozoru s naším miláčkem at je rozmazlenej jakkoliv. Každopádně je vina na dospělých at je to maminka nebo majitelka jsou si 50 na 50 nemaj si jedna druhé co vyčítat smutné je že na nezodpovědnosti dospělých doplatí nevinná holčička a to na celý život........jednou jim za to poděkuje ,je pozdě házet vinu jedna na druhou obě byli v době tragédie plnoleté měli před tím než se toto stalo přemýšlet klidně i kávičky s cigárkem ale přemýšlet . Toť jen můj názor ohledně miláčků.

3nactka ( 11. dubna 2011 13:09 )

Vina je na straně matky,z toho důvodu,že tříleté dítě nemůže nechat o samotě a už vůbec né o samotě se psy(sama mám tříletou holčičku a nenechala bych ji bez dozoru ani minutu),vina je i na straně majitelky psů,jestliže jí příjde návštěva s malým dítětem má psy zavřít.Nikdy přece nemůže předpokládat,jak se psi zachovají k cizímu,ať jsou hodní sebevíc!Ale to kdo má vinu je fuk,to bohužel holčičku nevyléčí ! Je mi jí strašně líto.Přejí ji hodně síly ať se uzdraví a pokud možno bez větších následků.

Zobrazit celou diskusi