Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pes zabiják utopil mámu dvou dětí: Topil už v minulosti!

Autor: jad, oj, ljšk - 
19. července 2011
13:31

Lenku P. (†37) utopil pes zabiják. Máma dvou dětí nebyla jeho první obětí. Už v minulosti napadl jinou ženu, která se také koupala v zatopeném lomu u Kostelce na Mělnicku. Ta se štěstím vyvázla pouze se škrábanci.

Majitel feny bydlí jen kousek od lomu a podle sousedů nebyl v okamžiku napadení doma. Fena si pravděpodobně našla cestu dírou v plotu a volně pobíhala po okolí. Doprovázelo jí i štěně. Podle některých šlo o rotvajlera, podle jiných stafordšírského teriéra. Majitel zvíře po tragédii odvezl.

Rybář, který chodí k pískovně chytat ryby, byl už v minulosti svědkem podobného napadení. „Nebylo to poprvé,“ řekl. Tenkrát ale měla žena obrovské štěstí a podařilo se jí vyváznout jen se škrábanci po těle.

Je to psí šikana

„Nejčastější příčinou podobných psích útoků na lidi bývá šikana. Psi mají lidi ve své moci a náramně je to baví,“ řekl psí psycholog Rudolf Desenský.

Lenka P., která se měla za dva týdny vdávat, vyrazila v neděli s budoucí snachou a dalším mužem osvěžit se do lomu. Koupat se šla ale sama. Když byla asi šedesát metrů od břehu, vyběhla fena a plavala proti ní. Pravděpodobně ji zachytila zadníma nohama a packama jí potápěla hlavu.

Rodina ji okamžitě vyjela na pomoc na loďce. Jeden z mužů bil fenu po hlavě pádlem. Zahnat ji ale nedokázal. Naopak to vypadalo, jakoby dostala další impulz k topení. Nakonec se Lenku podařilo vytáhnout. Záchranáři ji odvezli do střešovické nemocnice v Praze. Tam bohužel následkům topení podlehla.

wojtylak ( 22. července 2011 23:30 )

to je fakt jako zlej sen.....utratit majitele a psa hodit do vody s kolejnicí uvázanou kolem krku

kendex ( 20. července 2011 17:53 )

A kdo bude hlídat a ochraňovat majitele? V této nebezpečné době?

divenka ( 20. července 2011 13:35 )

měli nejdříve tu ženu.... a ne mlátit psa.... Logicé je fakt nejprve pomoci topící se ženě tím, že odstrčí psa a snaží se vytáhnou jí a pak řešit psa.... zajímavé je, že pes to přežil a žena ne.... možná, že pes vokamžiku kdy viděl loďku tak se snažil dostat se do lodi a žena ho moc nezajímala, ovšem v lodi nechtěli psa a tak neřešili ženu.... kdo ví jak to bylo. Souhra tragických omylů.... Kdyby neutekl pes dírou v plotě, tak se to nestalo, kdyby zachraňovali nejdříve ženu z vody, tak asi taky ne, sice by možná pes někoho kousl, ale žena by žila. Pořád v tom vidím nejprve lidský faktor až potom ten zvířecí-psí. Kdyby páníček měl vychovaného tudíž ovladatelného psa a zabezpečený prostor pro psa odkud samovolně neuteče, tak se nic nestalo.

adoube ( 20. července 2011 01:59 )

Mám kokra, skočí do každé vody co vidí, ale víc jak 2m od břehu neplave... V životě bych ho, ale nepustila někam kde jsou lidi. Navíc pokud to už udělal o to víc si dám pozor...majitele zavřít! Kvůli takové nezodpovědnosti se stávají tragédie.

lo2f ( 19. července 2011 23:54 )

proč nejde toho psa stáhnout pod vodu aby měl problém sám se sebou a případně ho utopit aby si to pamatoval?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání