Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Záhadná smrt maminky dvou dětí: Tělo vylovili z řeky!

Autor: cas.sk, jaj, evak - 
26. března 2011
08:46

AKTUALIZOVÁNO - Dvě děti se již nikdy nedočkají své maminky Petry (†35). Ta pracovala jako ošetřovatelka v Rakousku, ale záhadně zmizela. Nyní se její tělo našlo v řece v Salzburgu.

Slovenka Petra Dudová byla pohřešovaná od února. Pracovala jako ošetřovatelka rakouských seniorů. Dojížděla proto přes hranice. Její zmizení nahlásili příbuzní stařenky, o kterou se starala. Jednoho dne narychlo odešla z jejího domu a nechala tam doklady, peníze i notebook.

Její mrtvé tělo plavalo ve vodách řeky Salzach v Salzburgu. Dle prvních zpráv byla zavražděna. O děti se v současnosti starají příbuzní. Podle informací Nového Času jsou u bývalého manžela Petry, který žije v Žarnovici. „Odpusťte, ale nic vám k tomu neřeknu. Beru ohled na děti," řekl stručně Radoslav Duda.

Na Slovensku měla také přítele Ivana (25), s nímž plánovala společnou budoucnost. Chtěli si koupit byt v Banské Bystrici. Petřin přítel se po tragédii uzavřel do sebe. "Nebudu se k tragédii vyjadřovat. Děkuji," zabouchl novinářům z deníku Nový čas dveře před nosem.

Je ovšem také možné, že Petra měla dalšího přítele v Rakousku, s kterým mohla mít problémy. V únoru odešla z domova bez všech osobních věcí na schůzku a už se neobjevila. Od té doby byla pohřešovaná.

V poslední době se chovala zvláštně

Petřiny kamarádky, které s ní pracovaly v Rakousku jsou zprávou šokovány. „Cestovaly jsme spolu, byla to drobná, veselá žena plná života. Všechno bylo v pořádku,“ vypráví jedna z nich.

Avšak poté dodává, že se Petra chovala v poslední době jinak. „Naposledy jsme spolu cestovaly v půlce ledna. Všimla jsem si, že Petra je nějaká zvláštní. Nedošlo nám, že řeší nějaké problémy.“ Na případu nyní intenzivně pracují rakouští vyšetřovatelé se slovenskou policií.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině