Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Unikli trestu za brutální vraždu? Nenašlo se dost důkazů

Michal V. (26, v černém triku) odcházel od soudu již bez pout, Lukáš D. (20, v pruhovaném) si ve vězení ještě odpyká trest za majetkový delikt
Michal V. (26, v černém triku) odcházel od soudu již bez pout, Lukáš D. (20, v pruhovaném) si ve vězení ještě odpyká trest za majetkový delikt  (Autor: Blesk - Michal Budík)
Autor: bum - 
25. března 2011
08:37

Lukášovi D. (20) z Brna a Michalu V. (26) z Ostrova hrozilo až 20 let tvrdého vězení. Obviněni bylli z brutální vraždy podnikatele Lubomíra K. (†61). Místo toho včera odešli od Krajského soudu v Brně omilostněni. Zcela vyhráno ale ještě nemají. Proti osvobozujícímu rozsudku se na místě odvolala státní zástupkyně.

K podnikatelově vraždě došlo loni 14. července v jeho přízemním bytě v ulici Josefy Faimonové. Někdo mu zasadil bezmála dvacet ran kladivem a sekerou. Z bytu pak zmizely peníze, drahé oděvy a šperky v hodnotě několika desítek tisíc korun. Ještě předtím ale po sobě vrazi vzorně poklidili.

Pachové stopy Lukáše D. a Michala V. se našly mimo jiné na vyprázdněných šperkovnicích a údajně také na mopu, kterým někdo po vraždě setřel zakrvácenou podlahu. „Pachové stopy samy o sobě neprokazují, že by obžalovaní přišli do styku s poškozeným,“ uvedla v odůvodnění osvobozujícího rozsudku soudkyně Jaroslava Bartošová. Zdůraznila, že pachové stopy byly jediným, navíc nepřímým důkazem, který se kriminalistům podařilo obstarat.

Zatímco manželka a dcera zavražděného opustily ihned po vynesení rozsudku s nevěřícným výrazem soudní síň, obžalované dvojici spadl evidentně balvan ze srdce. K líčení je eskorta přivezla z vazební věznice v poutech, po jeho skončení už byl Michal V. opět svobodným člověkem. Do vazby se nevrátí ani jeho komplic Lukáš D. Čeká ho ale ještě několik měsíců regulérního vězení za majetkové delikty.

arcaben ( 25. března 2011 16:59 )

..páč předpokládá,že si toho NIKDO nevšimne... .Vláda z nás dělá osly a Plesk debily...

broucajz ( 25. března 2011 12:16 )

spíš tebe, blbečku.

broucajz ( 25. března 2011 12:14 )

Omilostněný je ten, kdo ač vinen, je mu udělena MILOST, že nebude potrestán. Zde ale soud rozhodl o tom, že je NEVINEN. To je sakra rozdíl, který je zřejmě autorovi článku utajen. Proč by se autor takovou drobností zabýval, že?

oldedek ( 25. března 2011 11:12 )

Jaroslava Bartošová je mazaná, že by mohla mít na hlavě vši jak palce - zcela komplexně vystudovala v sobotu a kousku neděle v Plzni... Nyní píše vědeckou práci ... Voni si ji ti chlapci co jim takhle pomohla jednou najdou a vezmou kladivem do čela

jakarte ( 25. března 2011 10:25 )

je uz ma na seznamu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání