Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maminka (†33) se obětovala pro záchranu syna

Sem spadl chlapci batůžek, což stálo jeho matku život...
Sem spadl chlapci batůžek, což stálo jeho matku život...  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK, mivr, rys - 
31. března 2011
19:45

Záchrana skončila rodinnou tragédií. Třiatřicetiletá žena, která v pátek zachraňovala z Mlýnského potoka v Olomouci svého syna (11) a sama při tom málem utonula, zemřela ve středu v olomoucké fakultní nemocnici.

"Žena zemřela v důsledku vážného poškození mozku, které bylo neslučitelné se životem," uvedl mluvčí zdravotnického zařízení Egon Havrlant.

Chlapce se podařilo zachránit

V divoké vodě ramene Moravy v Mlýnském potoce skončila v pátek odpoledne vycházka matky s pětiletou dcerkou a jedenáctiletým synem. Podle dostupných informací jedenáctiletému školákovi spadl do jezu za olomouckými železárnami batůžek. Když se ho snažil vytáhnout ven, spadl do rozvířené vody za ním. Matka neváhala a okamžitě se mu vrhla na pomoc. Oba však záhy zmizeli ve vodním válci pod jezem. Vše s hrůzou sledovala malá dívenka.

Naštěstí kolem jela studentka Jana Coufalová (23) na koni. Té se podařilo chlapce divoké vodě vytrhnout a duchapřítomnou masáží srdce ho přivést k životu. Žena ale zůstala pod hladinou do příjezdu zavolaných záchranářů. Ti přinutili správce jezu zavřít stavidlo. Voda pak ženu vydala 300 metrů pod jezem.

Záchranáři po resuscitaci odvezli ženu v bezvědomí do fakultní nemocnice, kde byla napojena na přístrojích. Bohužel ale zemřela. Chlapec z nehody vyvázl bez vážnějších zranění, lékaři ho z nemocnice propustili ve středu.

majkl ( 2. dubna 2011 14:58 )

Uživatel manola1 který se někdy přezdívá jako kobila1 je retardovaný.Vím tak nějak o koho jde.Jeho názory nejde brát vážně.

majkl ( 1. dubna 2011 17:40 )

Ne žiju v realitě.11 letej kluk už má rozum.Umím si představit že mu tam ten batoh padl opravdu náhodou.Chudák rodina.Teď mů můžou poděkovat.Kdyby mu bylo 5 let tak to pochopím ale 11 asi ne.

manolla1 ( 1. dubna 2011 17:36 )

A ty jsi utekl odkud! ... Myslím si, že by ses měl vrátit na odd.psychiatrie dobrovolně, a to okamžitě! ...

majkl ( 1. dubna 2011 14:12 )

Tohle je opravdu strašné. Kvlůli synovi zemřela matka. Tohle je jeden z případů, kdy za to ten kluk může na 100%. Je to stejné jak kdyby ji tam hodil.

petka1974 ( 1. dubna 2011 08:46 )

Je mi jí tak líto, to se nemělo stát. Kvůli pitomému batůžku, kdyby ho nechali plavat... No jo, když to člověka předem nenapadne, co se může stát. Pro tu holčičku to musí být taky trauma na celý život, tohle mít před očima... No prostě strašně smutný případ.

Zobrazit celou diskusi