Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Izraelský exprezident znásilnil ženu: 7 let vězení!

Bývalý izraelský prezident jde do vězení
Bývalý izraelský prezident jde do vězení  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jaj - 
22. března 2011
10:02

Když žena řekne ne, znamená to ne. Toto pravidlo platí i pro prezidenty. Bývalý izraelský prezident Moše Kacav, jde kvůli znásilnění a sexuálnímu obtěžování na 7 let do vězení. Svou vinu odmítá a celý případ je podle něj zmanipulované spiknutí.

Soud v Tel Avivu poslal bývalého izraelského prezidenta Mošeho Kacava do vězení v úterý. Ze znásilnění a obtěžování ho obvinily tři zaměstnankyně ministerstva cestovního ruchu, které řídil v 90. letech, a prezidentského úřadu v době, kdy stál v čele státu. Usvědčen byl loni v prosinci. Exprezident vinu odmítá a tvrdí, že se stal obětí spiknutí a "organizovaného lynče".

"Když žena řekne ne, má na mysli ne," uvedla podle agentury Reuters tříčlenná porota v rozsudku. Podle AP exprezident propukl v pláč a křičel na soudce, že udělali chybu. "Je to lež! Ty dívky vědí, že je to lež!" volal.

Agentura DPA poznamenala, že Kacav je prvním prezidentem ve dvaašedesátileté historii Izraele, který stanul před soudem a má nastoupit výkon trestu. Soud mu také uložil zaplatit v přepočtu asi 490.000 korun na odškodném.

Za znásilnění v Izraeli hrozí nejméně čtyři, nejvýše pak 16 let odnětí svobody.

Zobrazit celou diskusi