Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kaddáfí: Lid mě zbožňuje, zemřel by pro mě!

Kaddáfí neztrácí naději ve svůj lid...
Kaddáfí neztrácí naději ve svůj lid...  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
28. února 2011
22:15

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí se asi dočista pomátl. Neochvějně tvrdí, že ho jeho lid zbožňuje a že by pro něj obyvatelé Libye zemřeli. Asi mu ještě nedošlo, že jeho lid umírá proto, že se ho chce zbavit.

Libye je podle Kaddáfího spojencem Západu v boji proti terorismu. Západní země ji ale nyní podle něho opustily, možná aby ji obsadily. Kaddáfí to řekl v rozhovoru pro americkou televizní stanici ABC."Všechen můj lid mě miluje. Zemřeli by, aby mě ochránili," řekl podle novinářky Christiane Amanpour, která s ním rozhovor vedla.

"Jsem překvapen," řekl dále. "Jsme spojenci se Západem v boji proti Al-Káida a nyní, když bojujeme proti teroristům, tak nás (spojenci - pozn. red.) opustili. Možná chtějí Libyi obsadit. Amerika není mezinárodní četník světa," dodal.

jakub-moravec ( 2. března 2011 09:17 )

kastelan, ano, zvonilo se klíčema, bylo to však na-hov-no, teď musíme jít chrastit závěry u samopalů

jakub-moravec ( 2. března 2011 09:14 )

husqarnowicz, a koho tým tuneldědkem myslíte? To zkur-vy-syna?

akia ( 1. března 2011 20:28 )

Zemřeli by pro tebe. Resp. proč ten kondicionál? Vždyť oni pro tebe umírají. Nebo že by umírali spíš kvůli tobě?

marmelada ( 1. března 2011 16:46 )

nakonec svým pravdám uvěří.Taik dlouho je modeluuje jako formelu, nakonectu svou velokouz pravdu postaví na hlavu a zcela se s ní ztotožní. Je to totalitní prajktiáka a je jedno zda je rudé nebo modré barvy. Někdoí totoí má v rodině, a v našem státě to je to stále markantnější.

jakub-moravec ( 1. března 2011 13:35 )

Sleduji světové zprávy a už před týdnem Američané zvažovali zasáhnout Libyi vojensky a dnes už je to jisté, první americká letadlová loď projela suezským průplavem aby se dostala k Libyi co nejbíže. Připojila se i Anglie a připravuje svoje vojenské stíhačky. Chtějí společně zasáhnout Kaddáfího jen ze vzduchu, ne pěchotou. Tyto zprávy už nám měl Blesk zveřejnit. Možná opravdu zaspal.

Zobrazit celou diskusi