Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Pohřešovaní po výbuchu Explosie jsou mrtví, potvrdily DNA testy

Autor: ČTK, mivr - 
2. června 2011
13:08

Čtyři pracovníci pardubické společnosti Explosia, kteří byli pohřešováni od výbuchu 20. dubna v areálu firmy, jsou mrtví. Potvrdila to analýza DNA ostatků.

"Policii se podařilo ztotožnit ostatky všech čtyř pohřešovaných osob," uvedl mluvčí společnosti Simandl. Policie také informovala o výsledku vyšetřování rodiny pohřešovaných prostřednictvím policejních psychologů a požádala Okresní státní zastupitelství v Pardubicích o souhlas s pohřbením ostatků. Vyšetřování příčin nehody stále pokračuje.

Výbuch ve výrobě a mísírně trhavin zničil dva železobetonové podzemní objekty, další budovy poškodil. V objektu se vyráběl Perunit, což je trhavina dynamitového typu, která se používá zejména na odstřel skal. Při výbuchu se také zranilo deset lidí, šest z nich byli zaměstnanci Explosie.

Explosia uvedla, že se činí všechny kroky potřebné ke zmírnění následků a zajištění existenční podpory rodin obětí. Průběžně zajišťuje a koordinuje pomoc pozůstalým, zprostředkovává spolupráci pojišťoven a banky s pozůstalými a nyní i pardubického magistrátu a Oblastní charity Pardubice. Již dříve společnost nabídla lidem, kterým tlaková vlna poškodila nemovitosti, odškodnění. Podle Simandla budou tyto škody ve statisících, škody přímo v areálu v milionech korun.

vetmar ( 2. června 2011 14:34 )

Jo?oni jsou po výbuchu mrtví?Tedy takovou novinu jsem nečekal.Já jsem stále doufal,že někde sedí v hospodě a oslavují ,že přežili, jen zapomněli dát své rodině vědět.Prominte,ale to,že napíší,že pohřešovaní po výbuchu jsou mrtví,to mě dostalo.

Zobrazit celou diskusi