Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hledal jsem mrtvé výsadkáře a pod plechem byla holčička... Separatista popsal sestřelení MH17!

Autor: simao, ČTK - 
23. července 2014
21:08

Čekali, že najdou ukrajinské výsadkáře. Živé, či mrtvé. Namísto toho narazili na těla civilistů... Proruský separatista údajně italskému deníku popsal, jak v polích na východní Ukrajině zjistili, že sestřelili letadlo plné civilistů! Jeden z velitelů rebelů pak dodal, že separatisté skutečně měli protiletadlový systém BUK SA-11. A připustil, že mohl být z Ruska, kam byl prý i zpátky odvezen.

"Hledal jsem se svými muži padáky na zemi a na stromech, a najednou jsem v porostu viděl kusy materiálu. Pod tím jsem našel tělo holčičky, které nemohlo být víc než pět roků. Ležela obličejem dolů, bylo to hrozné. Došlo mi, že to bylo civilní letadlo, ne vojenské, a všichni ti mrtví lidé byli civilisté," popsal italskému listu Corriere de la Sera jeden ze vzbouřenců, který údajně prohledával místo dopadu letadla MH17.

Kyjev nadále tvrdí, že letadlo sestřelili proruští separatisté. Má o tom prý nezvratné důkazy. Tento muž přitom popsal, jak osudný čtvrtek probíhal z pohledu vzbouřenců. "Ve čtvrtek odpoledne nám velitelé přikázali nasednout na auta se zbraněmi a municí. Možná o deset minut dříve bylo slyšet obrovský výbuch na nebi," řekl italskému listu. Následně se s jednotkou, označenou jako Oplot, vydali pátrat po ukrajinských výsadkářích, kteří by výbuch letadla přežili. A zjistili, jak krutě se zmýlili...

Video  Těla mrtvých z letu MH17 odvezli do Holandska, ale ne všechny! 98 těl chybí!  - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Velitel praporu: BUK odvezli do Ruska

Jeden z velitelů proruských separatistů pak dalšímu reportérovi, tentokrát z Reuters, přiznal, že rebelové disponovali protiletadlovým systémem BUK. "Vím, že ten Buk přijel z Luhanska... pod vlajkou Luhanské lidové republiky," řekl velitel povstaleckého praporu Vostok Alexandr Chodakovskij a připustil, že systém Buk mohl být z Ruska, kam mohl být odvezen, aby byly zameteny stopy.

Sestřelení civilního letounu však podle velitele mohl úmyslně vyprovokovat Kyjev. Luhansk je jednou ze dvou hlavních bašt rebelů vedle Doněcka, v jehož okolí k sestřelení boeingu došlo. "Myslím, že ho pak (Buk) poslali zpět. Dozvěděl jsem se o tom právě v době, kdy jsem se dozvěděl o té tragédii. Odeslali ho zpět asi na rozkaz zastřít stopy po jeho přítomnosti," myslí si Chodakovskij. Kyjev však podle něj neudělal nic pro bezpečnost civilních letadel....

Pravděpodobné použití BUKu opět potvrdili nezávislí vojenští analytici agentuře AP - při pohledu na velikost, množství a tvar děr způsobených střepinami v trupu. "Buk má bojovou hlavici o váze 70 kilogramů, která exploduje a rozptýlí do okolí střepiny," popsal fungování rakety Konrad Muzyka z analytického týmu IHS Jane's. "(...) velikost děodhadl Justin Bronk z britského ústavu RUSI.

Video REKONSTRUKCE: Sestřelené letadlo: Kdo všechno byl na palubě? - BLESK.TV
Video se připravuje ...

Video V Malajsii bouřlivě protestují: Chceme znát viníka sestřelení letadla! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

tgbb ( 25. července 2014 01:38 )

Deset ruských otázek Ukrajině 1. Ukrajinské úřady okamžitě označily za viníky tragédie ozbrojence. Co je základem těchto závěrů? 2. Může Kyjev zveřejnit veškeré detaily o použití baterií Buk v oblasti bojových akcí? Hlavně proč tam byly tyto systémy rozmístěny, když ozbrojenci nemají letadla? 3. Jaké jsou důvody nečinnosti ukrajinských úřadů při sestavování mezinárodní komise? Kdy tato komise začne pracovat? 4. Jsou představitelé ukrajinských ozbrojených sil připraveni předložit zahraničním expertům evidenci raket třídy vzduch-vzduch a země-vzduch a bojových raketových komplexů? 5. Budou kontrolní údaje o pohybech letounů ukrajinského vojenského letectva v den tragédie předloženy mezinárodní komisi? 6. Proč ukrajinští letoví dispečeři připustili, aby letoun změnil trasu na sever směrem k "zóně protiteroristické operace"? 7. Proč nebyl pro civilní letouny zcela uzavřen vzdušný prostor nad zónou bojů, tím spíše, že v daném prostoru neexistovalo souvislé pole radiolokačních navigačních prostředků? 8. Může Kyjev komentovat informace na sociálních sítích od údajného španělského letového dispečera, který pracuje na Ukrajině, podle nichž boeing sestřelený nad Ukrajinou doprovázely dva ukrajinské vojenské letouny? 9. Proč Ukrajinská bezpečnostní služba (kontrarozvědka SBU) začala bez přítomnosti zahraničních představitelů pracovat se záznamy hovorů ukrajinských letových dispečerů s posádkou boeingu a s daty z ukrajinských radarů? 10. Jak bylo přihlédnuto k poučení z předchozí podobné katastrofy ruského Tu-154 v roce 2001 nad Černým mořem? Tehdy ukrajinské vedení do poslední minuty odmítalo odpovědnost ozbrojených sil země za tuto tragédii, dokud nezvratné důkazy vinu Kyjeva neprokázaly. zdroj: ČTK http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/342883-proc-jste-letadlo-odklonili-a-co-tam-delaly-rak etove-baterie-rusko-zada-po-ukrajine-odpovedi.html

osetrovatel_pavla219 ( 24. července 2014 14:25 )

Oni jdou víc po zlatě a po kreditkách. Musí krást rychle, aby se nemusel dělit s kamarádem. Na holčičce se pak mohou vystřídat.

osetrovatel_pavla219 ( 24. července 2014 14:23 )

Ty by jsi je nepoznal, normální lidé ano.

vrtajzub ( 24. července 2014 13:35 )

santix - malá Laura, Homolova dcéra - pmätáš ako si radil Darine, nech malej Laure podrží nožičky, aby ju Patrik Vrbovský- Rytmus mohol šukať ? Na toto sa nedá zabudnuť, je to stále v archíve ty pedofil skurvený zdochni ! To sa sám sebe nehnusíš To sa ráno dokážeš na seba pozrieť do zrkadla ?Toto normálny človek na adresu malého 4 ročného dievčatka nedokáže napísať, ja na Mieste Patrika, Homolu aj Dariny by som si dala záležať a našla by som ťa !Pedofil, teba tak do rúk dostať, ťažko by si zdochýňal !

vrtajzub ( 24. července 2014 13:19 )

suov - santix musel mať veľa prúserov hlavne ako pedofil, mohol by vydať memoare v nemecku alebo v anglii, tam je raj pedofilov a získať nejakú kačku na cestu do THAJSKA oni si radi navzájom vypomáhajú.Stretávka v Thajsku, nie santix ? Alebo máš malý dúchod jak ten zvonček cin-cin čo ti bimbá medzi nožičkami? Podržím ti nožičky santix !

Zobrazit celou diskusi