Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vlak smrti dojel do Charkova: Těla obětí z MH17 přepraví do Nizozemí Hercules

Autor: simao, ČTK - 
22. července 2014
13:13

Všudypřítomný mrtvolný zápach a hrůzná podívaná pro kolemjdoucí. Tak to vypadalo na nádraží v Torezu předtím, než se vlak s těly obětí ze sestřeleného letounu MH17 vydal na cestu. Nyní dorazil do Charkova. Odtud by měly ostatky zamířit na identifikaci do Nizozemí - transportním speciálem značky Hercules.

Na nádraží ve východoukrajinském Torezu vypravovali vlak smrti s mrtvolami v igelitových pytlích, na vedlejších nástupištích byl však provoz nepřerušen. A tak se civilistům, nastupujícím do příměstských vlaků, naskytl vskutku hrůzný pohled.

Pozůstatky obětí však navíc nevábně zapáchaly. I v Torezu se přece jen teploty pohybují kolem třicítky a po několika dnech na sluníčku dostala těla pořádně zabrat... Nehledě na to, že chladírenské vagóny nefungovaly na sto procent, na nádraží občas vypadl proud. Nakonec však vagony, které střežili proruští separatisté, zavřeli, zatmelili montážní pěnou a vyslali směrem na Charkov.  

Video V Malajsii bouřlivě protestují: Chceme znát viníka sestřelení letadla! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Proč zrovna tam? V Charkově ukrajinská vláda zřídila krizový štáb. Vlak doprovázelo 16 členů vyšetřovacího týmu z Nizozemska, Malajsie a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

Vlak vypravený z Torezu dorazil do cílové stanice před polednem. Správa ukrajinských železnic transport urychlila, jak jen to bylo možné. V chladírenských vozech jsou přitom umístěny vaky s téměř 200 těly, která o víkendu záchranáři vynesli z místa pádu letadla u malé ukrajinské obce Hrabove.

V Charkově podle ukrajinských novinářů čeká nizozemský transportní letoun Herkules C-130, který má těla ve speciálních kontejnerech převézt do Nizozemska k identifikaci. Po jejím ukončení budou pozůstatky převezeny do jednotlivých zemí podle národnosti obětí.

czrus ( 23. července 2014 18:39 )

PAN KTERIJ ZNA VSECHNO CO SE DEE VE SVETE ZIKA TAK HLE ! Ředitel CIA: Rusko je velmoc s obrovským vlivem http://czech.ruvr.ru/news/2014_05_11/Reditel-CIA-Rusko-je-velmoc-s-obrovskym-vlivem-2937/

czrus ( 23. července 2014 14:43 )

TAKOVA JE RUSSKA TECHNIKA ! Družice, jež létala 34 let, spadne na Zemi 4. srpna http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_23/Druzice-jez-letala-34-let-spadne-na-Zemi-4-srpna-5194/

czrus ( 23. července 2014 07:59 )

lilien.: zdravím zo Slovenska, tak u nás keby sa robil prieskum tak si myslím, že dosť ľudí je sklamaných, neveria EU ani USA, situácia na Ukrajine nie je nikomu ľahostajná, nechcem to moc rozoberať, ale Obama len chce posunúť hranice vidí tam svoje záujmy a EU s Ukrajinou má zase svoje plány, u nás tiež nedôverujeme politikom, ide tam o ich vlastné záujmy, cez eurofondy, spriaznené firmy, tretí sektor, o bežného občana nejde. Jediné pozitívum je otvorenie hraníc a pohyb.Ale kto má malé deti už za prácou vyjsť nemôže a je smiešne čo nám nasľubovali a pritom sme akoby otroci EÚ. Veď minimálna mzda je 2,3x nižšia ako poberatelia dávok ostatných členských štátov eú. Celá V4 je na tom tak. Robia si z nás p.rdel Tiež z NATO aj EÚ by mnohí chceli vystúpiť. Slovania by mali pri sebe stáť...Škoda, že aj u bratov Čechov sa nachádzajú jedinci, ktorí zbytočne medzi sebou vyvolávajú konflikty. Stačí sa pozrieť na diskusie. Vstup do EÚ nám len priniesla väčšiu biedu a o prijatí Eura ani nehovorím. TO HLE CO UDELALA EU + USA na Ukraine , tak to je prece heski na 1 stranu , voni to mysleli dobze , udelaji majdan , prevrat vlasti postavi svoje koste a budu cucat lidem krev , a hlavne to je poplatki pro NATO , 56 MILIARD $ by Ukraina musila davat do NATO , a to naiveci tak opsadit KRYM a udelat tam vojensku posadku NATO , to byl hlavnij cil USA . ale nepocitali s tim ze Russove trochu chitrejsij , a podle mezinarodnich zakonu vratili krym spatki domu , tak ze jeto dalsij pruser CIA USA , a tet jeste vemem pulku Ukrainy a bude pokoj a MIR !

czrus ( 22. července 2014 21:18 )

Londýn přijme na expertizu černé skřínky boeingu http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_22/Londyn-prijme-na-expertizu-cerne-skrinky-boeingu-023 8/ TAK ZE TO BUDE URCITE MAKSIMALNE SFALSOVANO , LONDYN A USA JE 1 BANDA !

sars ( 22. července 2014 20:54 )

 Asi tam byl jejich redaktor a něco cítil, možná sám sebe, .Kdo vam ty bludy připravuje, to je čtení .

Zobrazit celou diskusi