Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cestující z MH17 měl na sobě kyslíkovou masku: Co se v letadle vlastně dělo?

Autor: dce - 
9. října 2014
14:36

K letadlu sestřelenému nad Ukrajinou nepřibyly dlouhou dobu žádné nové informace. Dnes se ovšem objevila jedna přinejmenším znepokojující. Jeden z cestujících letu MH17 měl na sobě kyslíkovou masku. Co se dělo v letadle před tragédií, kterou nikdo nepřežil?

Neštěstí, které se odehrálo 17. července, stále nemá pravého viníka. V letadle bylo téměř tři sta lidí, nikdo z nich nepřežil. Podle dokumentů nizozemského bezpečnostního úřadu byl příčinou pádu letadla zásah množstvím objektů s vysokou energií, což nasvědčuje sestřelení. Kdo za tím ale stojí, není jasné – obě strany – ukrajinská armáda a proruští separatisté – se obviňují navzájem.

Nejnovějším poznatkem je informace o jednom z pasažérů letu MH17. Podle nizozemské prokuratury měl muž kyslíkovou masku připevněnou kolem krku. Australský pasažér pravděpodobně nestačil masku navléci na obličej, nicméně napovídá to, že cestující byli alespoň chvíli mezi sestřelením a dopadem při plném vědomí.

uzjsemtudlouho ( 9. října 2014 23:21 )

Článek je o vyšetřování nizozemských vyšetřovatelů, nikoli o OSN. A OSN nemá povinnost cokoli zveřejňovat. Navíc je nutné důkazy důkladně prověřit, ověřit jejich věrohodnost, oddělit falsa a vyložené podvrhy od toho co se dá skutečně jako důkaz použít, což je práce nadlouho, a teprve poté je možné skutečné důkazy poskytnout vyšetřovatelům, veřejnost na ně má právo až po skončení vyšetřování.

reggina ( 9. října 2014 19:49 )

http://www.youtube.com/watch?v=dFSF8pntNcM&list=UUtvrV_ifhx0EDhmPPRl7adQ&feature=player_embe dded

jana999 ( 9. října 2014 19:29 )

ale rusáci ty důkazy OSN předložili ale ticho po pěšině, OSN nic nezveřejnila

jana999 ( 9. října 2014 19:26 )

rusáci předali důkazy OSN, proč je OSN nezveřejní?

uzjsemtudlouho ( 9. října 2014 17:41 )

To by museli vyvrátit, že žádné otvory nebyly po střelách z kulometu použitého ve vzduchu, tedy k sestřelení letadla. Problém bude asi v tom dát dohromady všechny obrazové materiály o tom jak si separatisté, "střežící" trosky, krátili dlouhou chvíli tím, že do nich stříleli z kulometů, samopalů i dalších zbraní, aby bylo možné (pokud to vůbec bude možné) odlišit které stopy po střelách vznikly ve vzduchu a které až na zemi.

Zobrazit celou diskusi